15. března 2012 • 20:42

Sparta se probudila pozdě, Kometa po výhře 3:1 srovnala sérii

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Komety se podařilo vyrovnat čtvrtfinálovou sérii extraligy se Spartou. Ve druhém domácím duelu Brňané vyhráli 3:1, když po gólech Zohorny a Dlouhého dlouho vedli 2:0, osm minut před koncem ale zdramatizoval zápas Jánský. Spartě se ovšem i přes drtivý tlak vyrovnat nepodařilo a do prázdné branky pečetil vítězství Hruška.



Série pokračuje v sobotu od 18:10 hodin v Praze.

Na rozdíl od středečního zápasu vstoupila Kometa do zápasu aktivně, prosazovala se větším důrazem a soupeře, v jehož sestavě chyběl zraněný obránce Kočí, zaskočila nátlakovou hrou.

Už ve třetí minutě po úniku Zohorny podklouzl na modré čáře obránce Sersen a brněnský útočník zakončil akci gólovou trefou přes dalšího obránce Sparty. Brankář Pöpperle měl částečně zacloněný výhled a na střelu už nestačil zareagovat.

Brňany náskok povzbudil, v útočné třetině soupeře přesněji kombinovali a vypracovali si i další slibné příležitosti. Ve vyložené šanci se ocitl Dlouhý a po úniku dva na jednoho i Divíšek, obě šance ale zmařil domácímu týmu Pöpperle. Velkou nabídku ke skórování propásl Tomáš Svoboda, jenž netrefil v 11. minutě prázdnou branku.

Sparťané oproti předchozí bitvě zastavovali soupeře častěji za cenu faulů, i když si ale svěřenci kouče Venery při přesilovkách vypracovali výrazný tlak, jejich snažení ke gólovým šancím nevedlo.

Ke zvýšení náskoku nepomohla v závěru úvodní třetiny ani 54 sekund dlouhá přesilovka pět na tři. Výraznou převahu Komety vyjadřují i zásahy brankářů: Pöpperle si jich připsal 15, brněnský Trvaj si sáhl na kotouč pouze pětkrát.

Druhá třetina nabídla neúprosnou bitvu o každý metr ledu, v níž oproti úvodu zápasu ubylo střeleckých pokusů na úkor nesmlouvavých osobních soubojů, k čemuž přispěla Sparta výrazně zvýšenou agresivitou. Hned v úvodu se dostal do šance Tenkrát, na Trvaje ale nevyzrál.

Góóól! Fanoušci Komety slaví gól ve čtvrtfinále proti Spartě
Góóól! Fanoušci Komety slaví gól ve čtvrtfinále proti Spartě

I když útočný tlak Brňanů ztratil na účinnosti z první třetiny, gólově se prosadili v přesilovce při vyloučení Jánského. Po kombinaci s Divíškem připravil Petrovický střeleckou pozici Dlouhému a i když jej tísnili zadáci soupeře, nedokázali brněnského útočníka přetlačit a Dlouhý střelou pod horní tyčku překonal podruhé Pöpperleho.

V závěru druhého dějství se sice dostali Pražané do tlaku, ovšem ve vyložené šanci promáchl Sacha Treille holí naprázdno a netrefil před okrytou brankou kotouč.

Hokejová přetlačovaná pokračovala i ve třetí části. Sparta sice čekala trpělivě na příležitost ke vstřelení kontaktního gólu, jenže Kometa nepřistoupila jen na defenzivní pojetí hry a bránění náskoku.

V 50. minutě domácí bek Kováčik nastřelil tyč. O necelé dvě minuty později se podařilo konečně vykřesat Spartě naději na zvrat. Po souboji u branky nahrál Sacha Treille volnému Jánskému, který překonal střelou těsně nad ledem Trvaje.

Pražané ještě přidali, v závěru hráli přes minutu power play ve snaze vyrovnat, ale své šance nevyužili a naopak sami inkasovali z hole Hrušky.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. H. Zohorna (Žižka, Švrček), 26. Dlouhý (Petrovický, Divíšek), 60. M. Hruška (Divíšek) - 52. Jánský (S. Treille). Rozhodčí: Jeřábek, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Koreis - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Balej, H. Zohorna, Polodna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Sparta: Pöpperle - Krstev, Sersen, Milam, Jan Hanzlík, Philipp, Kasík - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Jánský, Foster, S. Treille - Y. Treille, T. Rachůnek, Lapšanský. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Góóól! Fanoušci Komety slaví gól ve čtvrtfinále proti Spartě
Góóól! Fanoušci Komety slaví gól ve čtvrtfinále proti Spartě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud