František Suchan
28. září 2012 • 22:10

Jágr vyprodal Chomutov, ukázal dvě tváře: Čertil se i mával publiku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chomutovští po něm šli, jeho útoku toho tolik nedovolili. A podařilo se jim jednu chvíli Jaromíra Jágra vytočit. To když ve 30. minutě utkání, které nakonec Kladno vyhrálo 3:1, za oplácení putoval na trestnou…



Tohle se Jágrovi nedělá. Aspoň sám maestro je o tom přesvědčený. Když ho ve 30. minutě po odehrání puku trefil tělem chomutovský Marek Sikora, hvězdný útočník si atak nenechal líbit. Do soupeře se opřel krosčekem. Výsledek? Vyloučení kladenské osmašedesátky. Veškeré protesty u sudího Hribika byly marné.

„Jarda nerad prohrává, a když ho něco vytočí, dá to najevo. Je to vůdčí osobnost, takhle by měli hrát všichni,“ přešel událost s úsměvem Tomáš Kaberle, kladenský bek, posila z Montrealu. Rytíři ono oslabení ubránili, nic moc se nestalo. Ale Piráti po slovutných soupeřích občas pěkně šli.

„Bylo to chvílemi vyhecované, to ale k hokeji patří,“ řekl Kaberle, jehož při jedné situaci taky protihráči notně vytočili. Jeho, elegána… „Nic moc se nestalo, jen tam přiletěl někdo zezadu,“ přiblížil.

Sokům tradičně nejvíc pil krev Radek Duda, divočák z domácího týmu. „Je mi jedno, proti komu hraju. Byla by blbost ustupovat od něčeho, co tě zdobí, díky čemuž ses někam dostal. Mám k těm klukům nějaký respekt, ale na ledě je třeba jim nic nedarovat,“ vysvětlil Duda, proč se s nikým nepáral. Ale štvalo ho, že to tak nedělali všichni spoluhráči. „Někteří do toho šli zbytečně bez sebevědomí,“ mrzelo ho.

Úctu Jágrovi ukázalo i chomutovské publikum, legendě sborově zatleskalo, když v reklamní pauze kostce proběhl medailonek připomínající Jágorvy úspěchy. Útočník pak vyprodaným tribunám před buly zamával.

Jágr byl v utkání s Chomutovem vyloučený, což se kladenské hvězdě vůbec nelíbilo
Jágr byl v utkání s Chomutovem vyloučený, což se kladenské hvězdě vůbec nelíbilo

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud