9. ledna 2015 • 13:03

Hokejová Slavia chce zlatem pomoct nemocným dětem

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich forma rozhodně není ze zlata. Přesto hokejisté Slavie oblečou právě tuhle barvu dresů příští úterý, kdy ve speciální zlaté edici odehrají zápas proti Pardubicím. A výtěžek poputuje na pokrytí nákladů účasti přibližně 25 dětí z celého Česka na mezinárodní atletické onkologické olympiádě v Polsku. „Věřím, že se nám podaří díky fanouškům vybrat nějakou pěknou sumu,“ doufá Jakub Mezlík, tiskový mluvčí klubu.



Zápas s Pardubicemi se hraje v úterý od 18.15 hodin. Za každého fanouška, který dorazí do O2 Areny, přidají hráči korunu k vybrané částce. „Věříme, že nás lidé přijdou podpořit v hojném počtu a přispějí svojí účastí dobré věci,“ dodal Mezlík.

Vybraná částka pomůže dětem, které v nedávné době podstoupily transplantaci kostní dřeně nebo náročnou onkologickou léčbu. „Každá taková pomoc je důležitá. Věřím, že přijde co nejvíce fanoušků a všichni pomůžeme dobré věci,“ říká slávistický kapitán Jaroslav Bednář.

„Pravidelně chodíme s hráči na dětskou onkologii do Motola navštěvovat malé pacienty a přemýšleli jsme, jak bychom jim mohli ještě dále pomoct. Takže jsme přišli s tímto nápadem. A doufáme, že nám zlatá barva přinese i štěstí,“ připomněl Mezlík současné nevýrazné výkony týmu.

Slavia chystá také propagační akci – na zápas s Olomoucí 23. ledna (od 18.15) mohou všichni fanoušci přijít za dětské vstupné, tedy za dvacet korun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud