Adam Sušovský
17. února 2016 • 04:25

Zanedbaný Duda se neurazil, teď s ním Litvínov vyrukuje na Spartu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehrál dvanáct zápasů, nedal v nich ani gól. Radek Duda Litvínov nijak neoslnil a nakonec nečekaně vypadl ze sestavy. Poslední čtyři utkání sledoval jen z tribuny, trenéři mu vyčítali špatnou fyzickou kondici. Dnes se 36letý útočník na soupisku Litvínova vrátí, Verva s ním vyrukuje v boji o důležité body na Spartě. „Počítáme s ním. Věříme, že je připravený,“ řekl Sportu v pondělí asistent trenéra Radima Rulíka Jiří Šlégr. 



Radek Duda přišel v prosinci jako velká posila, očekávání nenaplnil. Za Vervu odehrál čtrnáct zápasů, nedal jediný gól. Připsal si pouze dvě asistence a jeho výkonnost šla dolů tak dlouho, dokud ho trenér Radim Rulík neposadil. „Byl strašně zanedbaný, pokud jde o rychlost a dynamiku,“ vysvětlil Rulík v nedávném rozhovoru pro deník Sport útočníkovu absenci.

„Došli jsme k závěru, že začneme trošku pracovat na tom, aby získal větší sebevědomí na puku, nabral na rychlosti a dynamice. Na tom máme postavenou hru, v tom byl Radek strašně zanedbaný. Neměl pohyb, jiskru, na malém prostoru ztrácel puky, nevěřil si. Po rozmluvě s ním jsme nasadili speciální přípravu. Postavil se k tomu výborně, dal nám za pravdu. Neurazil se a na trénincích tomu dával maximum,“ doplnil Rulík.

Duda má za sebou premiéru v Litvínově. Jak se mu dařilo?
Video se připravuje ...

Duda vynechal nakonec čtyři poslední utkání a během reprezentační přestávky. Dnes na Spartě po už zase dostane šanci. „Počítáme s tím, že by měl hrát. Věříme, že je připravený,“ potvrdil včera deníku Sport Jiří Šlégr . Do jaké formace Duda naskočí, nechtěl prozradit. Dá se však očekávat, že 36letý útočník nastoupí ve druhém útoku po boku Robina Hanzla a Rostislava Martynka místo kapitána Michala Trávníčka , který kvůli disciplinárnímu trestu dnes nesmí hrát.

Litvínov hraje na Spartě o důležité body. Prioritou předposledního týmu soutěže zůstává vyhnout se baráži, vzhledem ke zlepšujícím se výsledkům a především i výkonům (Verva vyhrála třikrát v řadě) ale stále není ztracen ani útok na postup do předkola. Na desáté Brno Severočeši ztrácejí osm kol před koncem devět bodů.

„Vůbec se nedívám na Brno, jaký máme odstup od Komety. Důležité je zůstat v kontaktu, to se nám zatím daří. Jsme však na třinácté pozici a musíme udělat maximum, abychom se dostali výš,“ prohlásil Rulík.

Radek Duda se vrátil do Varů, tentokrát ale v dresu Litvínova
Radek Duda se vrátil do Varů, tentokrát ale v dresu Litvínova

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud