4. dubna 2016 • 04:40

Už druhý borec se v baráži přiznal! Svoboda z Varů odmítl přesilovku

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řetězová reakce fair play v baráži? Přestože jde klubům v boji o extraligu o všechno, najdou hokejisté prostor i pro fair play. V pátek zrušil slávista Ronald Knot trest Karlovým Varům, v neděli se nechal inspirovat karlovarský Jakub Svoboda, který odvolal vyloučení Františka Lukeše z Litvínova.



Tohle zaslouží obrovský potlesk. V lítém boji o udržení v extralize, respektive o postup do ní, se najde prostor i na fair play. Přestože jsou zápasy napínavé od začátku do konce a není prostor pro žádné chyby, už dva hráči dokázali opravit výrok rozhodčího v neprospěch svého týmu.

Ve třetím kole baráže si uznání vysloužil Jakub Svoboda. V 11. minutě utkání s Litvínovem upadl před brankou Michaela Petráska. Sudí Petr Lacina se rozhodl vyloučit Františka Lukeše za podražení.

Litvínov - Karlovy Vary: Fair play v baráži! Svoboda zrušil trest
Video se připravuje ...

V důležitém boji se však karlovarský útočník dokázal zachovat nesobecky, za rozhodčím zajel a vysvětlil mu, že upadl bez cizího zavinění. Překvapený Lacina trest zrušil a Svobodovi společně s celou halou upřímně zatleskal.

"Najížděl jsem si na puk, ale Rachůnek mi přihrál moc prudce a puk mi podrazil nohu, takže jsem nespadl kvůli faulu, ale kvůli puku. Hned jsem jel za rozhodčím, že jsem spadl sám. Že by mi rozhodčí tleskal, jsem ještě nezažil, přijel mi i poděkovat na střídačku. Mělo by to být pro každého automatické, když to není faul," uvedl Jakub Svoboda, jehož tým nakonec padl v Litvínově 3:5.

V baráži však nebyl prvním hráčem se smyslem pro fair play. Ve druhém kole totiž nechal zrušit svému soupeři trest slávista Ronald Knot, shodou okolností právě v utkání s Karlovými Vary. "Takhle by se měli chovat všichni hráči. Určitě jsem nepřemýšlel o tom, že bych se nepřiznal," vysvětlil v pátek důvod svého počínání Knot. A vypadá to, že se mu přání splnilo.

SESTŘIH: Litvínov - Karlovy Vary 5:3 (baráž, 3. kolo)
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud