7. dubna 2016 • 04:58

Atak na Hlinku! Nekoukám, o koho jde, řekl útočník Svoboda

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povoláním je střelec a v play off tuhle roli pro svůj tým zatím plní skvěle. Když je potřeba dokáže přispět i jinak. Útočník Západočechů Tomáš Svoboda se přitvrdit zkrátka nebojí.  V závěru pátého utkání semifinálové série si krosčekem vyšlápl na sparťanského kapitána Jaroslava Hlinku. Ten však jeho atak nechal bez větších reakcí. „Šli jsme do třetího dějství s určitou taktikou, kterou jsme měli plnit. Tvrdost k tomu patří,“ vysvětlil po utkání střelec Plzně.



Sparťanský lídr utkání dvěma brankami v druhé třetině podstatě sám rozhodl. Přesto Svoboda odmítl, že by se plzeňští hráči na devětatřicetiletého útočníka speciálně zaměřili.

„O tom je play off. V tom bych nehledal nic vážného ani speciálního. Je to pět na pět, jestli je to Hlinka nebo někdo jiný, takhle se na to nedívám. Nemůžeme koukat doleva ani doprava. Tady rozhodují absolutní maličkosti a my se snažíme udělat pro úspěch absolutní maximum,“ popsal střed obou střelců Svoboda.

VIDEO: Podívejte se na střet Svobody se sparťanským kapitánem Hlinkou

Sparta - Plzeň: Hosté provokují sparťany
Video se připravuje ...

Rozhodčí Svobodu vyloučili na dvě minuty za krosček. Bez potrestání k překvapení všech všako zůstalo píchnutí holí plzeňského obránce Jakuba Jeřábka na sparťanského útočníka Jana Buchteleho.

Sparťanského kapitána tvrdost hostů nikterak nerozhodila a po utkání ji nepřikládal větší význam. „Takhle to hrají celou sérii. Musíme se s tím vyrovnat, hrát tvrdě a hlavně neoplácet,“ konstatoval Hlinka.

Do osobních potyček se však vyhlášený technik pouštět rozhodně nehodlá. „Kdyby nebylo zbytí, tak bych necouvl. Přesto radši zůstanu u toho hokeje,“ smál se lídr Sparty, která v pátek v Plzni bude útočit na postup do finále po dlouhých osmi letech.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 6:1 (semifinále play off, 5. zápas)
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Bitka! Jakub Lev se porval s Janem Švrčkem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud