15. dubna 2016 • 13:08

Komise rozhodla: Vampola po faulu na Pecha bez trestu, Bakoš má podmínku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberecký útočník Petr Vampola nedostal od disciplinární komise hokejové extraligy dodatečný trest za faul na sparťanského útočníka Lukáše Pecha ze čtvrtečního prvního finálové utkání a může dnes v druhém domácím zápase Bílých Tygrů nastoupit. Stejně jako jeho spoluhráč Martin Bakoš, jenž byl podmínečně suspendován na dva duely za zákrok na obránce Jana Švrčka ze stejného utkání.



Vampola v zápase, který vyhrála Sparta 3:1, strčil Pecha v 50. minutě u střídačky hostů tak, že upadl do otevřených dvířek. Liberecký hráč dostal trest na pět minut a do konce utkání za nedovolené bránění.

Liberec - Sparta: Vampola po střetu s Pechem dostal 5 + do konce
Video se připravuje ...

"Ačkoli atakoval protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to mimo jeho zorný úhel, zákrok nebyl veden s takovou intenzitou, aby vyžadoval další kroky nad rámec trestu uloženého rozhodčími," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

Bakoš se v 57. minutě ohnal hokejkou po Švrčkovi, který ležel na zemi. Sudí Martin Fraňo a Pavel Hodek jej za to nevyloučili. "Hráč zneužil situace, kdy protihráč ležel po předchozím zalehnutí kotouče na ledové ploše a holí jej atakoval do oblasti krku," uvedl Holý. Pouze k podmínečnému potrestání pomohl Bakošovi i fakt, že nedošlo ke zranění.

SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:3 (1. finále)
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud