17. dubna 2016 • 23:01

Výhra na nájezdy je ztrátou, mrzelo Kolaříka. Ale Slavia má postup v rukou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slavie nedokázali v baráži o extraligu dotáhnout k plnému bodovému zisku další velmi slibně rozehranou partii. Pražanům se to nestalo poprvé a i kapitán týmu Pavel Kolařík jen smutně přemítal nad tím, jak by na tom byli v opačném případě. Slavia však zůstává ve hře o postup a tři výhry v základní hrací době ve zbývajících třech zápasech pro ni znamenají jistý návrat mezi elitu bez ohledu na další výsledky.



Slavia vedla v 9. kole baráže nad Jihlavou po druhé třetině 2:0 a zdálo se, že směřuje neochvějně za třemi body. Jenže opak byl pravdou. "Vedli jsme 2:0, ale prohospodařili to. Ten dvoubodový zisk je v naší situaci, kdy potřebujeme nutně vyhrávat, pro nás ztráta bodu," řekl novinářům Kolařík.

Třiačtyřicetiletý zadák se zkušenostmi z NHL jen nevěřícně kroutil hlavou, jak si jeho tým nechal dvougólový náskok vzít a musel tak bojovat o výhru až do nájezdů. "Těžko říct, o čem to je. Jestli se musíme na ty třetí třetiny nějak lépe připravit, fakt nevím. Já tu příčinu nenašel. Ty třetí třetiny nám vůbec nejdou," přitakal Kolařík.

SESTŘIH: Slavia - Jihlava 3:2 po samostatných nájezdech (Baráž, 9. kolo)
Video se připravuje ...

Síly přitom Pražanům podle něj nechybějí. "Nevím, jestli je to tím. Možná se při dobře rozehraném zápasu stáhneme moc dozadu a začneme hodně bránit," přemítal Kolařík.

Slavia přitom dokázala výtečně zvládnout začátek, který nemusel být snadný s vědomím porážky Karlových Varů v Litvínově a tím i šance, která se před 'sešívanými' otevřela. "Věděl jsem, jak to vypadalo, ale nevím, zda to věděli všichni. Nijak jsme se o tom nebavili," uvedl Kolařík.

Sám se podepsal pod dvoubrankové vedení druhým zásahem. "Dostal jsem to na forhend, ale šel proti mně hráč, tak jsem si to stáhl na bekhend a nahodil to pak na bránu bekhendem," popsal Kolařík, který skóroval poprvé v sezoně. "Prostě to přišlo, takový náhodný gól. Tohle umí jenom šikovný lidi," smál se Kolařík.

Slavia – Jihlava: Napínavý duel dospěl do nájezdů. Rozhodl Tuominen
Video se připravuje ...

Po vyrovnání Jihlavy na 2:2 nebylo pro tým snadné postavit se znovu na nohy a bojovat o druhý bod. I proto, že Slavia měla za sebou čtyřzápasovou šňůru porážek a na tříbodový zisk marně čeká od 3. kola. "Nemáme teď úplně dobrou sérii a je to pro nás těžké. Já doufám, že tohle nás nakopne. Zaplaťpánbůh, že jsme nakonec alespoň vyhráli," prohlásil Kolařík.

Přes nezvládnutou třetí třetinu Pražané ukrojili polovinu z čtyřbodového manka na Karlovy Vary, jež po pátku měli. Ztrácejí nyní dva body, navíc oba celky čeká ještě vzájemný duel. "Je to těžké, ten bod navíc by byl určitě znát," uvedl Kolařík.

Slavia - Jihlava: Mladíček Škarek kouzlil. Vytáhl parádní zákrok
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud