1. srpna 2017 • 21:49

Mistr začal přípravu výhrou nad Třebíčí, olomoucký Vlach skončil v nemocnici

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Hokejisté mistrovské Komety Brno načali úspěšně svůj program přípravných zápasů na novou extraligovou sezonu, když vyhráli na ledě partnerské Třebíče 3:2 po samostatných nájezdech. V duelu dvou extraligových soků zdolala Olomouc nováčka mezi elitou Jihlavu těsně 2:1.



Kometa při tradičním startu proti Třebíči nastoupila s velmi mladým týmem. Před více než dvěma tisícovkami diváků měla po dvou třetinách dvougólové manko, ale devatenáctiletý útočník Luboš Horký trefami z 53. a 57. minuty vyrovnal. Následovaly rovnou nájezdy, v nich byl jediným úspěšným exekutorem teprve šestnáctiletý Vojtěch Střondala.

Rovněž v Olomouci se hrál duel, který byl prvním pro oba celky během letní přípravy. Skóre otevřel v závěru druhé části zkušený bek Lukáš Galvas, který Hanáky posílil z Třince, ale Václav Rezek stihl záhy vyrovnat. Na začátku třetí dvacetiminutovky rozhodl Lukáš Spurný.

"Na to, že pro obě družstva šlo o první přípravný zápas, hrálo se celkem ve vysokém tempu, a to i přes horko, které na stadionu panovalo. Nepřesnosti a nedorozumění k tomu samozřejmě patří. Utkání určitě splnilo svůj účel," pochvaloval si na webu Hanáků kouč vítězů Zdeněk Venera.

Komplikací a kaňkou bylo zranění útočníka Romana Vlacha, kterého nešťastně zasáhl puk do obličeje. "Během zápasu odjel do nemocnice s podezřením na prasklou lícní kost," přiblížil Venera.

Vítkovice porazily Havířov vysoko 8:2, přestože po osmi minutách prohrávaly 0:2. Dvěma góly přispěl k obratu útočník Jan Hudeček. S přehledem si poradil i Litvínov, který měl rovněž prvoligového soupeře. Verva v severočeském derby přestřílela i díky dvěma zásahům Richarda Nejezchleba 6:3 Ústí nad Labem. Dvakrát se mezi střelce zapsal i Marek Macek v dresu poražených.

Přípravné hokejové zápasy:

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:0, 0:2)
Branky: 24. Malec, 38. Kusko - 53. a 57. Horký, rozhodující sam. nájezd Střondala.

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 38. L. Galvas, 42. Spurný - 39. Rezek.

HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov 8:2 (1:2, 5:0, 2:0)
Branky: 23. a 29. Hudeček, 13. Tomi, 29. Szturc, 38. Olesz, 40. J. Káňa, 49. Gřeš, 53. Kalus - 2. Pořízek, 8. Malina.

HC Verva Litvínov - HC Slovan Ústí nad Labem 6:3 (4:0, 1:2, 1:1)
Branky: 7. a 60. Nejezchleb, 7. Helt, 17. Březák, 19. Gula, 35. Jícha - 22. a 47. Macek, 31. Navarra.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud