22. července 2019 • 09:38

Plekanec podepsal Kometě: Pomůžu mladým! Pokračovat chce také Erat

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá zpráva pro Kometu! Tomáš Plekanec v pondělí podepsal v Brně novou roční smlouvu, klub o tom informoval na svých sociálních sítích. 36 letý forvard a bývalý kapitán národního týmu pod Špilberkem krátce působil i v minulé sezoně, kdy odehrál šestnáct zápasů. Kromě něj bude v týmu pokračovat také Martin Erat.



"V první řadě rozhodl zájem Brna a zájem Komety. V loňské sezóně jsem zde strávil měsíc, věděl jsem tedy, do čeho jdu, jak organizace funguje, jaká je kabina. V Kometě je velká šance hrát o titul, zároveň je zde několik mladých hráčů, kteří jsou kvalitní, rád je budu sledovat a rád bych jim pomohl během sezóny v jejich hokejovém růstu," popsal Plekanec motivaci k podpisu smlouvy na klubových stránkách Komety.

V sezoně 2018/19 nastoupil Plekanec v modrobílém dresu do 16 utkání, ve kterých neskóroval a nastřádal sedm asistencí. Za Rytíře odbruslil v play off první ligy 10 střetnutí (4+11) a v baráži o extraligu pobral dalších 14 bodů (1+13) v 11 duelech.

Příchod hráče, který má na svém kontě přes tisíc zápasů v NHL, uvítal i majitel Komety Libor Zábranský.

"Věděl, do čeho jde, už tady byl s námi v uplynulé sezoně. Jen je škoda, že s námi nemohl absolvovat play off, ale to už je pryč a nedá se s tím nic dělat. Je to kvalitní centr a díky jeho obrovským zkušenostem a bohaté kariéře nás posouvá jako tým zase o kus výš," uvedl Zábranský, který po minulém ročníku opustil střídačku a tým již nepovede jako hlavní kouč.

Kladno je můj domov! Úkol jsem splnil

Plekanec se do přípravy Komety oficiálně zapojil v pondělí, kdy tým začal trénovat na ledě. Doposud se připravoval sám, ale byl i v kontaktu s kondičním trenérem Brna Milošem Pecou.

"Příprava probíhala jako vždy. Mám svého kondičního trenéra a tréninkové plány, kterých se několik let držím. Moc věcí oproti minulým letům se tedy neměnilo, jen jelikož začíná extraliga dříve než NHL, musel jsem lehce upravit harmonogram," uvedl Plekanec.

Skutečnost, že si extraligu v brněnském dresu v minulém ročníku vyzkoušel, považuje za velké plus. "Říkal jsem to tak už loni. Chtěl jsem hrát v extralize, abych si po delší době soutěž vyzkoušel. Moje první myšlenka však byla pomoct Kladnu vrátit se do extraligy a zároveň zůstat v extralize, protože jsem věděl, že tuhle soutěž chci hrát další sezonu, ať už to bude na Kladně a nebo kdekoliv jinde," řekl Plekanec.

Nyní jej navíc budou čekat i prestižní zápasy proti mateřskému klubu. "Na Kladně jsem vyrostl, je to můj domov. Bude zajímavé hrát první zápas na Kladně a přijet tam jako soupeř. Uvidíme, jak se vše vyvine. Cíl dostat Kladno zpět do extraligy jsme s klukama splnili. Teď jsem si dal další cíl v jednom z nejlepších klubů u nás," dodal Plekanec.

Erat chce pokračovat v Kometě, podmínkou je úspěšná operace

Na soupisce by vedle Tomáše Plekance mělo v příští sezoně figurovat i jméno dalšího zkušeného útočníka Martina Erata. Bronzový medailista z olympijských her v Turíně se po konci uplynulé sezony, v níž Kometa vypadla v semifinále play off s Libercem, rozhodoval, zda bude pokračovat v kariéře. Osmatřicetiletý útočník s 931 starty v NHL dnes uvedl, že má zájem hrát dál.

"Moje rozhodnutí stálo na tom, jak na tom budu zdravotně. Pokud dopadne dobře operace, budu pokračovat v Kometě. Spolupráce s Tomášem Plekancem mě láká a také jsou v klubu mladí kluci, kteří jsou pro mě další motivací v tom, abych pokračoval a předával jim zkušenosti," uvedl Erat.

Erat ještě končit nehodlá. Rozhodne ale zdraví, říká a připravuje se na operaci v USA
Video se připravuje ...

To je radosti, Kladno je zpátky v extralize!
To je radosti, Kladno je zpátky v extralize!

Pardubice - Kladno: Je hotovo! Plekanec trefil prázdnou bránu, 1:4
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud