27. června 2014 • 16:03

Na SP biatlonistů v Novém Městě se pojede i smíšená štafeta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V posledních letech z českého pohledu úspěšná smíšená štafeta bude na programu Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Vrcholný podnik se do Vysočina Areny po loňském mistrovství světa vrátí v nadcházející sezoně. Závodit se bude od 6. do 8. února 2015 a vedle smíšené štafety, sprintů a stíhacích závodů se pojede i novinka - smíšený závod dvojic.


Čeští organizátoři si přáli do programu dostat se smíšenou štafetou i závod s hromadným startem. "Byl v našem původním návrhu, ale rozhodlo se jinak a vykompenzovali to novinkou v podobě smíšeného závodu dvojic. Přišlo to jako rána z čistého nebe, pro nás překvapení, ale ve finále v dobrém," řekl ČTK Vlastimil Jakeš, závodní ředitel Světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Smíšená štafeta je pro české barvy v posledních sezonách úspěšným závodem. Na MS v Novém městě na Moravě skončili reprezentanti třetí, loni na úvod zimy vyhráli v mixu závod SP a z olympiády v Soči přivezli stříbrné medaile.

Nyní budou mít šanci uspět i ve smíšeném závodu dvojic, v kterém se podobně jako ve sprintu dvojic v běhu na lyžích závodníci vystřídají na trati několikrát. Ten se zatím testoval třeba v Oslu na Holmenkollenu a stane se součástí SP. "Přesný program se doladí v září na kongresu, ale mělo by jít o zkrácené tratě," řekl Jakeš.

V Novém Městě na Moravě se Světový pohár poprvé uskutečnil v roce 2012 jako generálka na úspěšný loňský světový šampionát. Už tehdy měli organizátoři přislíbený návrat SP. Jeho program dnes potvrdila mezinárodní federace IBU.

Víkend 8. a 9. února rozdělí české fanoušky na dva tábory - na milovníky biatlonu a klasického lyžování. Ve stejných dnech se totiž v Liberci pod Ještědem uskuteční závody SP v severské kombinaci a ve skoku na lyžích. "Problém to není, oba sporty se setkávají pravidelně. Jde jen o vyladění televizních časů," řekl Jakeš.

Program SP v Novém Městě na Moravě (6.-8. února 2015):

Pátek: 15:00 smíšený závod dvojic, 17:30 smíšená štafeta,

Sobota: 12:30 sprint žen, 15:30 sprint mužů,

Neděle: 13:00 stíhací závod žen, 15:00 stíhací závod mužů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud