28. srpna 2014 • 23:42

Krejčí věří, že Spartě postup do EL přes Zwolle zvedne sebevědomí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník pražské Sparty Ladislav Krejčí výrazně přispěl k postupu do skupiny Evropské ligy přes Zwolle. V úvodním utkání play off v Nizozemsku důležitým gólem vyrovnal na 1:1, v domácí odvetě otevřel skóre a přiblížil Letenské k triumfu 3:1. Dvaadvacetiletý fotbalista věří, že vítězství a postup dodá Spartě sebevědomí do domácí soutěže, kde obhájce titulu prohrál dvakrát za sebou.


"Měli jsme nepodařené zápasy, ale dneska se ukázala síla týmu. Bylo hodně důležité, aby se to zvládlo. Všichni makali na doraz. Odehráli jsme dobrý zápas a věřím, že se nám zase zvedne sebevědomí a budeme opět vyhrávat zápasy v české lize," řekl Krejčí po utkání novinářům.

Spartu poslal do vedení už v desáté minutě, kdy využil zaváhání hostující obrany a na konci svého úniku zkušeně obstřelil brankáře Boera. "Lafi (Lafata) mi to prostrčil mezi stopery a já šel sám na gólmana. Říkal jsem si, ať to hlavně proměním, protože to byla stoprocentní šance a byl by hřích to nedat," podotkl sparťanský odchovanec.

Hodně důležité podle něj bylo, že Pražané přečkali dvě velké šance Zwolle na začátku utkání. "David (Bičík) nás tam podržel. Pak přišel gól, který nás zklidnil. Začali jsme zase hrát my. Druhý gól (Bořka Dočkala) před poločasem byl hodně důležitý, byl to dobrý základ do druhé půle," konstatoval Krejčí.

Sparta si i díky jeho brankám zahraje na podzim jako jediný český zástupce skupinovou fázi Evropské ligy. "Jsme rádi, že jsme udrželi český klub v pohárech. Momentálně jsme všichni v kabině šťastní, spadlo to z nás a bylo to obrovsky důležité," dodal šestinásobný reprezentant.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud