30. září 2014 • 13:38

Mrázek v Detroitu ukazuje své kvality, přesto jej asi čeká farma

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Petr Mrázek opakovaně prokazuje v dresu Detroitu své schopnosti, ale přes týmovou jedničku Jimmyho Howarda a dvojku Jonase Gustavssona se prosadil za minulé dvě sezony do NHL jen na 11 zápasů. Nyní ve třech přípravných duelech, v kterých dostal příležitost, inkasoval za 103 minut jedinou branku, přesto jej zřejmě čeká opět start sezony na farmě v Grand Rapids v nižší AHL.


Kouč Mike Babcock o kvalitách dvaadvacetiletého vítkovického odchovance dobře ví. "Mrázek klepe na dveře, chce také chytat. Je to brankář pro NHL. Ale bohužel tady není místo pro tři gólmany," řekl Babcock o víkendu deníku Detroit News.

Z 11 duelů v NHL má bronzový medailista z mistrovství světa z roku 2012 skvělý průměr 1,8 inkasované branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,6 procenta a dvakrát udržel čisté konto. Jenže Detroit před sezonou podepsal s Gustavssonem nový kontrakt a karty jsou u Red Wings na postu gólmana rozdané pořád stejně. "Pokusím se chytat v AHL co nejlépe a dobře se předvést v NHL, když dostanu šanci," uvedl Mrázek.

Nulu si připsal i v pondělním přípravném utkání proti Torontu (3:0). "Snažím se dělat to nejlepší, makat každý trénink, každou třetinu a každý zápas, ve kterém dostanu příležitost," řekl Mrázek. "Každý chce být jednička, taky chci tu šanci dostat. Budu se snažit odchytat tolik zápasů, kolik budu moct."

V minulé sezoně inkasoval v NHL jen 13 branek, přesto se radoval jen ze dvou výher. "Dostal jsem nějaké góly, které být nemusely, ale myslím, že jsem v sezoně zachytal v Detroitu dobře. Vychytal jsem dvě nuly, byl jsem se sebou spokojený," prohlásil gólman, jehož si Red Wings vybrali v roce 2010 v pátém kole draftu.

Pokud skončí v nižší AHL, jak v Detroitu předpokládají, bude se to snažit brát pozitivně. "Nic s tím nenadělám. Jestli půjdu na farmu, budu prostě víc makat. Jsem rád, že se mnou Detroit podepsal i na další sezonu nový kontrakt a ukázal, že bych tady mohl být i další rok," prohlásil.

Mrázek doufá, že se projeví i jeho letní příprava. "Léto bylo super. Připravoval jsem se tvrdě se svým kondičním trenérem a pak s naším trenérem gólmanů. Snažil se pracovat na tom, abych byl rychlejší a mentálně silnější," podotkl Mrázek.

Od svých konkurentů Howarda a Gustavssona se talentovaný gólman snaží něco přiučit. "Jimmy a Jonas přeci jen už v NHL nějakou dobu působí. Člověk si od nich může vzít to, jak se připravují na zápas a co dělají během něj. Sleduju je. Jsem rád, že jsem součástí mužstva. Když dostanu taky šanci, tak jen dobře pro mě," dodal Mrázek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud