23. května 2015 • 18:17

Na Střížkově kraloval Sňozík, v ČFL vychytal Štěchovicím tři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
O velké překvapení se v 29. kole ČFL postarali fotbalisté Štěchovic. Zejména díky skvělému výkonu devětatřicetiletého brankáře Radka Sňozíka porazili už jistého vítěze soutěže Bohemians Praha na jeho hřišti 2:0. Oba celky přitom před zápasem dělilo jedenáct míst v tabulce a 32 bodů.


Do vedení poslal hosty už po třech minutách hry Francouz Flavien Tamou, čtvrt hodiny před koncem pak pojistil výsledek druhý útočník Štěchovic Martin Říha. Svěřenci trenéra Jiřího Hrušky poprvé během působení v ČFL vyhráli v Praze; to se jim povedlo až na osmý pokus.

Nejdůležitějším utkáním dne ale bylo to v Písku, kde na sebe narazily celky bojující o záchranu. U Otavy sice domácí vyhráli první poločas zásluhou svého nejlepšího střelce Němce, po změně stran už ale dominoval Chomutov. Díky dvěma brankám Bočka a Piklově penaltě zvítězili hosté 3:1 a oživili tak naděje na setrvání ve třetí nejvyšší soutěži. Tým trenéra Roberta Vágnera naplno bodoval na soupeřově půdě teprve podruhé v sezoně.

Chrudim potvrdila, že je nejlepším týmem jara, a góly Adámka a Kopeckého porazila Králův Dvůr 2:0. Tím se minimálně do neděle probojovala na třetí příčku tabulky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud