9. října 2015 • 22:26

Čiliak se blýskl zákroky lapačkou, pomohl mu i rádce Ton

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Komety Brno Marek Čiliak měl po výhře 2:1 na ledě Třinec radost nejen z vychytané výhry, ale i ze samotného výkonu. Zápas, ve kterém chytil 21 střel, si podle svých slov užíval a při závěrečném náporu domácích korunoval své snažení povedeným zákrokem.


"Mně už se tu v minulosti chytalo dobře a dnes to byl zápas po dlouhé době, kdy mě puky trefovaly. A i když mi nějaký proklouzl, tak nezůstal ležet za mnou, ale odrazil se někam do strany a rohu. Měli jsme štěstí, které nám předtím někdy chybělo. Cítil jsem dnes dobře, dostal jsem se během utkání do tempa," komentoval svůj výkon slovenský brankář.

Prvním klíčovým okamžikem zápasu bylo za bezbrankového stavu ubráněné oslabení tří proti pěti. A přestože Brno nemohlo v Třinci využít Petra Tona, projevil se kanonýr i jako schopný rádce. "Věděl jsem, že to v ní budou hrát na Klepiše. V jeden moment jsem tam nic neviděl, ale ráno mi říkal Petr Ton, že to bude dávat na lapačku. Tak jsem ji tam nechal a trefilo mě to. Tímto bych mu chtěl poděkovat," pousmál se Čiliak.

I další skvělý zásah učinil lapačkou, kterou našel třinecký útočník Erik Hrňa. Před nejlepší střelcem uplynulého ročníku byla odkrytá brána, ale Čiliak jeho střelu zastavil. "Snažil jsem se dát lapačku na úhel jeho hokejky a vyšlo mi to. Stihl jsem to," komentoval zákrok večera za stavu 2:1.

Oceláři nastoupili bez sedmi hráčů základní sestavy (Hamerlík, Galvas, Hrabal, Adamský, Orsava, Plíhal a Kreps), ale Čiliak nechtěl spekulovat, zda byly významné absence na herním projevu soupeře znát. Těšit ho hlavně, že Kometa po předchozích třech porážkách v řadě zabrala a porazila dva favority soutěže - Spartu Praha i Třinec.

"Doufám, že se zvedáme. Mohli bychom udělat nějakou šňůru," prohlásil Čiliak, který si pochvaloval i novou akvizici v zadních řadách Brna - Američana Dana Spanga. Jen komunikace mezi nimi nebyla ještě ideální. "Křičel jsem na něho česky. Až ve třetí třetině mi došlo, že mi nerozumí," uzavřel Čiliak s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud