1. července 2016 • 20:46

Holec opět bojoval s řetězem, jenže tentokrát opakovaně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V součtu obrovskou porci smůly si během čtvrtka a dneška vybral talentovaný český biker Richard Holec. Sedmnáctiletý všestranný závodník toužil nechat povedeným výkonem zapomenout na technický problém, který stál ve štafetě českou sestavu patrně boj o zlato, ale místo toho řešil potíže podobného rázu znovu a skončil až na chvostu výsledkové listiny.


Čtvrteční drama mělo pěknou tečku v podobě zisku stříbra, ale Holec nijak netajil, že jím odhadovaných minimálně 30 sekund ztráty nejspíš stálo český tým příčku nejvyšší. Touha po nápravě se ale přes povedený start minula účinkem. Holec byl pátý a šestý, ale stejně jako ve čtvrtek, kdy mu spadl, následovaly trable s řetězem. I dnes Holec řetěz nasazoval zpět, jenže tentokrát opakovaně. Šance na úspěch se rozplývaly.

"Trošku moc smůly v rozpětí čtyřiadvaceti hodin... Měl jsem ohnutou patku u přehazovačky. Absolutně však netuším, kde problém vznikl. První kolo jsem jel docela na jistotu, nikde jsem nic netrefil. Jenže už na začátku jsem cítil, že kolo není v pohodě a že je něco špatně. Marně přemýšlím, kde ten problém vznikl. Něco se muselo stát už před závodem," přemítal Holec v rozhovoru s novináři.

Když mu dnes spadl řetěz poprvé, byl nadále odhodlaný bojovat o první pětku. I proto, že se cítil skvěle. "Když pak spadl podruhé, věřil jsem v desítku," prozradil Holec. "Avšak když jsem pak řetěz nahazoval už počtvrté, neměl jsem ani chuť pokračovat," přiznal Holec. A svou frustraci ventiloval odhozením kola mimo trať. "Cítil jsem totální frustraci. Měl jsem chuť se sebrat a jet domů," přiblížil pocity beznaděje.

Rozhodlo však domácí prostředí. Nakonec s kolem dorazil do depa, mechanici mu patku přehazovačky narovnali a Holec závod i bez šancí na dobrý výsledek dokončil - na 75. příčce s mankem 13 minut a 18 sekund na vítězného Francouze Thomase Bonneta.

Již příští týden bude mít šanci si spravit chuť při silničním etapovém závodě v Lucembursku. "Snad mi nebude padat řetěz a vyhnou se mi defekty," pousmál se Holec s vírou v lepší časy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud