24. března 2017 • 07:56

Hokejisty Znojma povede v EBEL lize i nadále trenér Šimíček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty Znojma povede v EBEL lize i v příští sezoně trenér Roman Šimíček. Velkou obměnou projde hráčský kádr, ze kterého zůstane jen třináct hokejistů, zbývajících deset odchází. Po loňském druhém místě skončilo Znojmo v současném ročníku EBEL ligy už ve čtvrtfinále po prohře s Klagenfurtem 0:4 na zápasy.


"Chceme do týmu přivést mladší hráče. Talentované a šikovné. Rádi bychom práci s nimi přizpůsobili naší filozofii tak, aby se nám kádr více stabilizoval," uvedl na klubových stránkách sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal, který chce dát novým hráčům důvěru a možnost rozvinout svůj potenciál. Podobně se to podařilo v případě Libora Šuláka a v minulosti i u dalších hráčů. "Vytvoříme tak kostru mužstva, kterou bude možné dále doplňovat," vysvětlil Dočekal.

V týmu zůstávají znojemští patrioti, kteří tvoří neodmyslitelné jádro mužstva. Jedná se o kapitána Jiřího Berouna, odchovance Jana Lattnera, Jakuba Stehlíka, Davida Bartoše a Marka Špačka. Zůstávají i Tomáš Plíhal, Radek Číp, Patrik Novák, Štěpán Csamangó, Marek Biro a Antonín Bořuta. Už v průběhu minulé sezóny podepsal nový kontrakt útočník Colton Yellow Horn. V kádru zůstává i zkušený brankář Marek Schwarz.

Naopak odchází Patrik Nechvátal, kterému vypršela smlouva. Vedení klubu mu nabídlo novou, Nechvátal dal ale přednost odchodu do Innsbrucku. Kromě něj odchází obránci Patrik Kadeřávek a Sean McMonagle a útočníci Teddy Da Costa, Marek Györi, Martin Podešva, Jan Šeda, Michal Vodný a Patryk Wronka. Smlouva vypršela také obránci André Lakosovi, na odchodu je i útočník Adam Hughesman.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud