27. března 2017 • 14:31

Na hattrick proti Hradci už si moc nepamatuji, říká Zohorna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Před dvěma měsíci se brněnský útočník Hynek Zohorna blýskl proti hokejistům Hradce Králové hattrickem a pomohl Kometě k vítězství 4:3 v prodloužení. Před semifinálovou sérií v play off extraligy mezi oběma týmy si však vydařený zápas nijak nepřipomíná.


"Už si to ani nepamatuji. Od té doby už uplynul nějaký měsíc," řekl Zohorna na dnešním setkání s novináři. Těší se do Hradce Králové i na konec herní pauzy, kterou hokejisté Brna mají od 18. března, kdy vyřadili 4:0 na zápasy Spartu.

"Mají krásný stadion a dobré publikum. Jsem rád, že jsme padli zrovna na Hradec. Po dlouhé přestávce se těšíme už zase na zápasy," uvedl šestadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu, který v dorosteneckém věku odehrál v Hradci Králové dvě sezony. "Vazby na Hradec Králové nepociťuji. Je to pro mě další soupeř v play off. Stejně jako Sparta," řekl Zohorna.

Současný tým Hradce Králové považuje za velmi silného protivníka. "Svou kvalitu předvedl Hradec už minulou sezonu. Mají v kádru šikovné hráče, každý rok posílili. Odehráli moc dobré zápasy. Jak v základní části, tak i ve čtvrtfinále s Litvínovem. Do semifinále postoupili zaslouženě," řekl.

Velkou neznámou je podle něj taktika Východočechů. "Odhalí to až první zápas. Nevím, zda zvolí stejný způsob hry jako proti Litvínovu. Nevíme, jestli nás budou napadat s jedním, nebo dvěma hráči," uvedl Zohorna.

Hlavními tahouny Hradce Králové jsou útočník Jaroslav Bednář a brankář Patrik Rybár. "S Litvínovem se rozchytal. S námi to může být jiné. Třeba jej budou muset hned v prvním zápase po třech gólech vystřídat. My máme také dobrého brankáře. Věříme, že nás Čiliak podrží," řekl Zohorna.

Pauzu po čtvrtfinálové sérii se Spartou si se spoluhráčem Martinem Dočekalem zpestřili dvěma dny na rybách, kdy nocovali pod stanem. "Užili jsme si to. Spaní na lehátkách bylo lepší než v posteli. Noční teplota sedm stupňů nám nevadila, máme spacáky do minus dvaceti," usmál se Zohorna. Nevadilo mu, že spoluhráči je považovali za blázny. "Každý si může udělat pohodu jinak. Příště s námi chtějí jet i Honza Štencel a Tomáš Vondráček," uvítal rozšíření rybářských řad, do kterých patří i majitel a kouč Komety Libor Zábranský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud