18. ledna 2018 • 19:50

Medaile? Soči se nemusí opakovat, říká Doktor. Vlajkonoše zvolí sportovci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třikrát startoval Martin Doktor na olympijských hrách jako sportovec, jednou jel v pozici šéftrenéra rychlostních kanoistů a nyní vyrazí na hry pod pěti kruhy potřetí coby šéf české výpravy. Dvojnásobný vítěz z Atlanty nechce před zimními hrami v Pchjongčchangu odhadovat počet medailí.



"Pro mě jako pro šéfa bude výprava úspěšná, když se vrátíme ve stejném počtu a v pořádku, to je základ," řekl třiačtyřicetiletý Doktor po plénu Českého olympijského výboru (ČOV), na kterém bylo schváleno, že povede 85 členů týmu.

"Přál bych sportovcům, kteří jedou pro medaile, aby se jim to povedlo. A přál bych i těm, kteří jedou bojovat o přední místa, aby to cinklo taky a byli překvapením her," řekl Doktor, který je šéfem mise ze své pozice sportovního ředitele ČOV.

Úkolem Doktora a jeho spolupracovníků je připravit sportovcům co nejlepší podmínky na olympiádě. "Když budou mít pocit, že servis, který jsme jim připravili, bude precizní a budou mít všechno, co chtěli, tak budu spokojen," řekl Doktor a dodal: "No a když budou medaile, tak by to bylo hezký, ale je to sport. Já hrozně nerad tipuju a teď konkrétně o to víc, protože řada sportovců, na které mnozí sázeli, měla drobné zdravotní potíže, ale já věřím, že se všichni dají do pořádku."

Na mysli měl například biatlonistku Gabrielu Koukalovou , která kvůli zdravotním potížím vůbec na hry nepojede. Záda omezovala rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou , tradiční table s ramenem řešila snowboardcrossařka Eva Samková .

Čeští olympijští sportovci při nominačním večeru na Hry v Koreji
Čeští olympijští sportovci při nominačním večeru na Hry v Koreji

Češi se v Koreji pokusí navázat na rekordní hry v Soči. Před čtyřmi lety v Rusku získali dvě zlata, čtyři stříbra a dva bronzy. Biatlonistky by navíc měly dodatečně dostat bronz ze štafety. "Musíme si uvědomit, že počet medailí, který bude ze Soči, je historickým úspěchem a nemusí se opakovat. Samozřejmě byli bychom rádi, ale nedá se pokaždé očekávat, že to bude takhle krásné," řekl Doktor.

V Soči nesla při slavnostním zahájení českou vlajku slalomářka Šárka Strachová . Na letošního vlajkonoše se dá sázet a jeho jméno bude známo až pár dnů před zahájením. "Vlajkonoše si zvolí sami sportovci, takže to nikdo v tuto chvíli neví a nebude vědět do poslední chvíle," konstatoval Doktor.

Do Pchjongčchangu vyrazí s předstihem 28. ledna. "A bude tam dost práce. První sportovci přijíždějí prvního února a je potřeba připravit zázemí obou vesnic, což je trochu složitější než v létě. Na nás bude připravit příjezd," řekl.

Na rozdíl od letní olympiády nepřiletí sportovci hromadně speciály, ale v různých vlnách. "To je samozřejmě složitější, co se týká dopravy. Každý tým má jiný přístup k aklimatizaci," podotkl Doktor. Sportovce čeká let z Prahy do Soulu a do dějiště her pojedou autobusy. "Tři a půl až čtyři hodiny, ale to nebude velký problém."

Česká výprava na ZOH je třetí nejpočetnější v historii. Účast mohla být ještě vyšší, lituje Kejval
Video se připravuje ...

Program ZOH najdete ZDE »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud