20. února 2018 • 05:21

Brankář Mrázek jde v NHL k Flyers, bude Neuvirthovým konkurentem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Petr Mrázek bude v NHL chytat za Philadelphii, kde se stane spoluhráčem a konkurentem dalšího českého gólmana Michala Neuvirtha. Flyers získali šestadvacetiletého Mrázka z Detroitu. Klubu totiž na delší dobu vypadla po operaci ze hry týmová jednička Brian Elliott a v nedělním utkání s New York Rangers se navíc zranil i Neuvirth.


Detroit podle webu NHL získal za ostravského rodáka Mrázka právo výběru ve čtvrtém kole letošního draftu a v třetím kole draftu 2019. Philadelphia je na tom v tabulce Východní konference mnohem lépe a na rozdíl od Detroitu míří do play off.

Držitel bronzu z mistrovství světa 2012 Mrázek kryl většinu sezony v Detroitu záda Jimmymu Howardovi a více příležitostí začal dostávat až od poloviny ledna. V posledních deseti duelech měl úspěšnost zákroků 93,5 procenta a dvakrát udržel čisté konto. S Howardem bojoval o pozici jedničky čtyři sezony, v ročnících 2015/16 a 2016/17 dostával větší prostor český brankář.

Mrázkovi po této sezoně skončí dvouletý kontakt celkem na osm milionů dolarů a v červenci se může stát chráněným volným hráčem. V NHL má na kontě vesměs v dresu Red Wings 166 utkání s průměrem 2,60 obdržené branky na zápas a s úspěšností 91,3 procenta. V 13 duelech udržel čisté konto. V play off má deset startů s průměrem 1,88 gólu na zápas, úspěšností 93,1 procenta a třikrát vychytal nulu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud