25. února 2018 • 20:26

Florbalisté Pardubic slaví premiérový postup do play off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté osmých Pardubic vyhráli v 25. kole superligy v Liberci 4:3 a zajistili si jedno dějství před koncem základní části poslední volné místo ve čtvrtfinále play off. V něm se Východočeši představí poprvé v historii. Devátý FBC Ostrava, který má ještě k dobru úterní dohrávku s Ústím nad Labem, už je nemůže přestihnout. Má totiž při ztrátě šesti bodů horší bilanci ve vzájemných zápasech.


"Celý zápas bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně. My jsme měli více ze hry, ale trápení v koncovce bylo nekonečné. Jsem rád, že jsme až do konce věřili a dokázali jsme díky tomu zápas otočit. Tým ukázal svůj charakter a vybojoval pro Sokol play off," řekl trenér Pardubic Ladislav Štancl oficiálnímu webu Českého florbalu.

Liberec bojuje o udržení desáté pozice, která znamená únik před play down o záchranu. Po základní části už s jistotou skončí sezona pro FBC Ostrava.

V čele se drží Mladá Boleslav o bod před mistrovským Chodovem. Mladá Boleslav vyhrála na hřišti předposledních Bulldogs Brno 9:4, Chodov zvítězil ve Znojmě 11:4. K triumfu stačí Středočechům získat za týden v neděli o bod méně než Chodov ze souboje s Libercem, protože mají lepší bilanci ze vzájemných zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud