20. května 2018 • 20:00

Nadal se nadřel, ale v Římě triumfoval poosmé a vrací se na trůn

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal poosmé vyhrál antukový turnaj v Římě a v žebříčku ATP se v pondělním vydání vrátí na místo světové jedničky. Obhájce titulu Alexandera Zvereva z Německa zdolal ve finálovém duelu, který byl ve třetím setu přerušen kvůli dešti, po dvouhodinovém boji 6:1, 1:6, 6:3.



V soutěži žen obhájila s přehledem titul ukrajinská tenistka Elina Svitolinová. Ve finále porazila stejně jako vloni Simonu Halepovou z Rumunska, tentokrát světovou jedničku na antuce ve Foro Italico deklasovala za 69 minut 6:0, 6:4.

Jednatřicetiletý Nadal v duelu dvou nejlepších antukářů této sezony přerušil po 13 zápasech Zverevovu vítěznou sérii. O deset let mladšího rivala, který letos bral tituly v Mnichově a v Madridu, porazil i v pátém vzájemném zápase a přidal třetí antukovou trofej k titulům z Monte Carla a Barcelony.

Nadal sice vstoupil do finále ztrátou podání, dál si ale počínal suverénně a první set získal za 33 minut. Ve druhém se ale karta obrátila a i ve třetím setu začal lépe Zverev. Soupeři sebral počtvrté servis a šel do vedení. Za stavu 3:2 ale duel na zhruba 50 minut přerušil déšť a pauza Nadalovi prospěla. Po návratu na kurt už neztratil ani game a zápas rychle dovedl k zisku 78. titulu v kariéře.

Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - A. Zverev (2-Něm.) 6:1, 1:6, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud