19. června 2018 • 19:59

Hlasy po utkání MS ve fotbale Polsko - Senegal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání skupiny H mistrovství světa ve fotbale Polsko - Senegal (1:2):


Adam Nawalka (trenér Polska): "Měli jsme plán, ale jedna věc je něco naplánovat a druhá pak to uvést v praxi. To je něco úplně jiného a my jsme dnes nehráli dost týmově a dynamicky. Za výkon v první půli neexistuje výmluva. Nebyli jsme agresivní, křídla ani záloha nepracovala dobře. Po přestávce jsme se zlepšili, ale už to nestačilo. Věděli jsme, že Senegal má rychlé hráče, ale my jsme na to nedokázali kvalitně odpovědět. Druhý gól byl docela kuriózní. Drželi jsme míč a hráči neviděli soupeře, co se vracel na hřiště. Wojciech se to snažil zachránit, ale nepovedlo se. Zaskočilo nás to a přispělo k tomu i nedorozumění mezi hráči."

Michal Pazdan (obránce Polska): "Nevím, co k druhému gólu říct. Hráč Senegalu byl nejdřív mimo hřiště a pak najednou vběhl na trávník. Takové situace se nevidí každý den. Ale nic to nemění na tom, že jsme po přestávce hráli nekoncentrovaně. Kdybychom si nenechali dát druhý gól, mohl to být jiný zápas."

Arkadiusz Milik (útočník Polska): "Hráli jsme velmi špatně, byl to náš nejhorší výkon za hodně dlouhou dobu. Senegal postavil zeď a my jsme nebyli schopní ji přeskočit. Nevím, jestli Senegal hrál tak dobře, nebo my tak špatně. Je to tvrdá rána, ale nemůžeme na to myslet. Čeká nás Kolumbie a máme co napravovat."

Aliou Cissé (trenér Senegalu): "Polsko patří mezi nejlepší týmy v Evropě a podle toho jsme se na něj připravovali. Byli jsme nachystaní na oba herní systémy, které praktikují. Zápas jsme měli pod kontrolou takticky a také jsme dokázali udržet na uzdě emoce, protože i to rozhoduje. Se štěstím jsme dali první gól, ale vyhráli jsme díky disciplíně a kompaktní obraně. Soupeř sice víc držel míč, ale jakmile udělali chybu, tak jsme je dokázali zatlačit zpět."

Mbaye Niang (útočník Senegalu): "Když jsem se vracel na hřiště, tak jsem viděl, že zahráli malou domů. Cítil jsem, že by z toho mohla být šance a nakonec z toho byl vítězný gól. Je pravda, že i při prvním gólu jsme měli štěstí, ale šli jsme tomu naproti dobrým výkonem a tvrdou prací."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud