22. července 2018 • 16:23

Závod EP sjezdařů na Špičáku poprvé vyhrál český biker

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Závod Evropského poháru ve sjezdu na horských kolech na Špičáku poprvé vyhrál český reprezentant. Za vítězným Stanislavem Sehnalem skončili v nejlepší desítce ještě dva domácí zástupci: Martin Lebl byl pátý a Antonín Král devátý. Jana Bártová dojela v závodu žen čtvrtá, zvítězila Slovinka Monika Hrastniková.


Sehnal vyhrál i kvalifikaci a na deštěm prolité trati kraloval 117 účastníkům elitního závodu také ve finále. Druhý Němec Joshua Barth na něj ztratil 555 tisícin vteřiny. Třetí byl s už téměř čtyřsekundovou ztrátou Novozélanďan Bryn Dickerson.

"Skvěle jsem zajel především v sobotní kvalifikaci, tam jsem jel skoro bezchybně. V neděli už jsem kupil chyby, ale žádné extrémní jsem se nedopustil a od poloviny trati už jsem se cítil dobře. Sice jsem měl pořád pocit, že musím něco dohánět, protože se mi zdálo, že jsem klíčové úseky pokazil. No, asi ne tolik, když mi to nakonec vyšlo," uvedl první český vítěz v tiskové zprávě.

Na Šumavě se jel čtvrtý závod pětidílné série European Downhill Cup, která vyvrcholí na přelomu srpna a září v rakouském Brandnertalu. Na start se postavilo 250 cyklistů z 28 zemí, na odměnách se vyplatilo téměř 6000 eur.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud