18. září 2018 • 22:46

Italové se budou ucházet o ZOH jen s Milánem a Cortinou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Italskou kandidaturu na pořádání zimních olympijských her v roce 2026 budou nakonec tvořit jen dvě města místo tří. Z původně zamýšleného projektu vypadl Turín, hostitel ZOH v roce 2006. Ke změně se národní olympijský výbor odhodlal po rozhodnutí vlády nepodpořit původní projekt, o zimní hry tak bude usilovat jen Milán společně s Cortinou d'Ampezzo.


Podle tajemníka kanceláře premiéra Giancarla Giorgettiho členové vlády původní projekt se třemi dějišti nepodpořili, protože představitelé měst projevili malou ochotu spolupracovat.

"U tak důležité věci, jako je olympijská kandidatura, musí být duch pospolitosti a ten u těchto tří měst chybí. To je důvod, proč se vláda domnívá, že takový návrh nemá budoucnost. Je mrtvý," řekl Giorgetti.

Italský olympijský výbor (CONI) o pár hodin později zareagoval stažením Turína, který se měl s Milánem podělit o soutěže v hokeji a rychlobruslení. "Plamen naděje hoří dál," konstatoval šéf CONI Giovanni Malago.

Předběžný zájem o zimní hry v roce 2026 projevily také Calgary, Stockholm a turecké město Erzurum. MOV pořadatele vybere za rok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud