22. září 2018 • 10:56

Fury v prosinci vyzve Wildera o boxerský pás WBC

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Boxerský duel o titul mistra světa těžké váhy organizace WBC mezi Američanem Deontayem Wilderem a britským vyzyvatelem Tysonem Furym se uskuteční 1. prosince. Oznámili to dnes promotéři, o místu konání se ještě nerozhodlo.


Třicetiletý Fury má na kontě 27 výher ve stejném počtu zápasů. Nejcennější skalp získal v listopadu 2015, kdy senzačně porazil Vladimira Klička a získal pásy organizací IBF, WBA a WBO.

V roce 2016 byl ale kvůli porušení dopingových pravidel na dva roky suspendován, přišel o licenci a musel vrátit všechny tituly. Během nucené pauzy se léčil z psychických problémů a ze závislosti na lécích a drogách. Po návratu do ringu porazil Albánce Sefera Seferiho i Itala Francesca Pianetu.

Ani o dva roky starší Wilder dosud v ringu neprohrál, z 40 duelů jich 39 let skončilo knokautem. Mistrovský titul získal v lednu 2015 a od té doby jej sedmkrát obhájil. Naposledy ho v březnu neúspěšně vyzval Kubánec Luis Ortiz.

Vítěz by se měl v dlouho očekávaném "sjednocovacím" duelu utkat s rovněž neporaženým Britem Anthonym Joshuou, jenž má v držení zbývající mistrovské pásy IBF, WBA a WBO. Joshua už má na příští duben podepsanou smlouvu s provozovatelem londýnského stadionu Wembley, nejdříve ale musí v dnešním duelu porazit Rusa Alexandra Povětkina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud