16. října 2018 • 21:22

Hokejisté Třince i Brna na závěr základní části LM prohráli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince i Brna se rozloučili se základní částí Ligy mistrů porážkami. Oceláři prohráli ve skupině E na ledě Storhamaru Hamar 2:6, Kometa padla v Zugu 1:2. Brno ale již mělo zajištěný postup do play off.


Zatímco Oceláři byli již před utkáním bez šance postoupit ze skupiny E do play off, norský šampion si výhrou zajistil účast ve vyřazovací části. Hamaru k postupu pomohla i výhra Tappary Tampere nad Djurgaardenem, díky které se mu podařilo v konečné tabulce předstihnout švédský tým.

Storhamar vykročil za postupem již v první třetině, kterou vyhrál 2:0. Oceláři sice poté, co inkasovali třetí gól, dokázali zásluhou Polanského a Svačiny snížit na 2:3, obrat se jim ale nepodařil. Ještě ve druhé dvacetiminutovce inkasoval Hamerlík počtvrté a ve třetí části ještě dvakrát.

"Start do utkání jsme neměli takový, jaký jsme si představovali. Postupem času se náš výkon zvedal a především ve druhé třetině jsme si vytvořili mnoho šancí, ale hrozně lacině jsme inkasovali. Dopouštěli jsme se hloupých faulů, které nás stály výhru. Navíc domácí dali tři góly v přesilovkách," uvedl trenér Ocelářů Václav Varaďa na klubovém webu.

Z porážky nedělal tragédii. "Měli jsme tady několik mladých kluků, pro které to byl jeden z prvních mezinárodních zápasů. Někteří hráči dostali šanci k tomu, aby se porvali o sestavu pro extraligu," dodal.

Výhru úřadujícího norského šampiona režírovali bratři Patrick a Steffen Thoresenovi, kteří se podepsali pod pět branek Hamaru. Zkušenější Patrik vstřelil gól a přidal dvě asistence, mladší Steffen dvakrát skóroval.

Mistrovská Kometa měla před utkáním stejně jako Zug zajištěný postup a do Švýcarska odcestovala bez řady hráčů základního kádru. Šanci tak dostali junioři i hráči z prvoligové Třebíče. Rozhodující náskok si Zug vypracoval již v první třetině, kdy brankář Dostál dvakrát inkasoval.

Hned na začátku druhé části dokázal snížit Hruška, vyrovnat se však Kometě nepodařilo, i když byla střelecky aktivnější než soupeř. Brankář Aeschlimann však podal výborný výkon, při závěrečné power play Brna mu po Karabáčkově střele pomohla tyč.

"Někdy, přestože prohrajete, panuje u trenéra spokojenost. A to je dnešní případ. Přijeli jsme s mladým mužstvem s průměrným věkem 22 let a myslím si, že se za svůj výkon nemusíme stydět," řekl trenér Komety Kamil Pokorný.

Dnes si postup do play off zajistili vedle Hamaru i hráči Lugana, Curychu, Bolzana a Rouenu. V osmifinále tak budou poprvé zástupci devíti zemí. Českou extraligu bude spolu s Brnem zastupovat i Plzeň, kterou čeká poslední duel základní části ve středu v Banské Bystrici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud