19. října 2018 • 19:35

Třinec s uzdraveným Růžičkou v sestavě podlehl Plzni 2:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinec podlehl v 11. kole hokejové extraligy na svém ledě Plzni 2:3. Hosté vedli zásluhou branek obránců Petera Čerešňáka a Jakuba Kindla po dvou třetinách o dva góly. Utkání, které sledoval z tribuny Jaromír Jágr, zdramatizoval kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček. Ondřej Kratěna ale v přesilové hře, které byly v zápasové rozdílové, zvýšil na 3:1. Domácí se ještě prosadili v power play tečí Vladimíra Svačiny v čase 59:15, vyrovnat již ale nestihli.


"Odehráli jsme zápas od začátku do konce tak, jak si představujeme. Náš výkon byl perfektní, asi nejlepší zápas venku v sezóně. Plnili jsme, co jsme si řekli, výborně jsem sehráli oslabení, i když to asi ještě budeme řešit," uvedl hostující kapitán Milan Gulaš, kterému se nelíbil poměr vyloučených i to, že rozhodčí dvakrát neodpískal faul při sólovém úniku jejich hráče.

Za Třinec nastoupil poprvé v sezoně Martin Růžička, který se zařadil na pravé křídlo druhého útoku. Vyhlášený kanonýr dostával ihned hodně prostoru i v přesilových hrách, které ale Ocelářům v zápase vůbec nešly. Promarnili jich osm. Naopak Plzeň z první početní výhody udeřila, když obránce Čerešňák propálil od modré čáry vše, co mu stalo v cestě.

Jágra zabrala obří kostka nad ledem v polovině první třetiny. "To nešlo přehlídnout. Ale v zápase to nevnímáte. Osobně jsem to bral jako normální zápas. Jsme rádi, že přijel, kouknul se. Ale myslím si, že se mu zápas moc nelíbil," řekl Růžička. Gulaš si ale podle svých slov Jágra nevšiml. "Všichni hráči mají rádi, když chodí plno diváků. A jestli je v hledišti Jágr nebo Obama, to je jedno. Pro Třinecké to bylo asi velké zpestření, ale já osobně beru každého fanouška stejně, ať je to kdokoliv," dodal.

Oceláři v úvodní části zahrozili dvakrát po akcích agilního Gernáta, ale v prvním případě mu chtěl Marcinko vrátit v přečíslení dva na jednoho puk a prováhal správný okamžik. Při druhé gólové příležitosti se ocitl třinecký bek sám před Milčakovem, ale nenašel mezírku betony plzeňského gólmana.

"Přehrávali jsme na začátku akce a potom se to odrazilo v přesilových hrách. Plzeň také bránila velmi dobře. Atakovala nás, presovala a měli jsme proto problémy i s rozehrávkou. Museli jsme puky rychle odhazovat a tím jsme dostávali útočníky do těžkých pozicí," uvedl Gernát.

Prostřední třetinu odstartovali domácí hráči náporem, vytvořili si několik šancí, ale srážela je koncovka i neefektivní přesilové hry. Hosté byli dokonce v jednu chvíli v oslabení nebezpečnější - Kratěna v přečíslení neobstřelil Hrňu, Nedorost nedotáhl sólový únik a následnou dorážku Kodýtka skvěle chytil Hrubec. Plzeň přeci jen druhý gól vstřelila, když se dvanáct sekund před druhou sirénou prosadil Jakub Kindl střelou od modré čáry po vyhraném vhazování.

Stejným způsobem Třinec snížil v úvodu třetího dějství trefou Krajíčka. V honbě za vyrovnáním, ale rostly šance na straně hostů. Gulaš nezakončil pod tlakem Adámka ideálně nájezd, po průniku Kracíka neuspěl Vráblík a Hrubec poté vychytal i Němce. Třetí gól přesto Plzeň přidala. Sice nevyužila 69 sekund dlouhou výhodu pět na tři, i když soupeře svírala, ale v dohrávané klasické přesilovce se trefil z mezikruží Kratěna.

"Přesilovky nás stály zápas. Sehráli jsme je... Nebylo tam skoro nic. Měli jsme problém zavést puk do pásma, uklidnit se a dát si kloudnou přihrávku. Házeli jsme to po sobě jak brambory. I led nebyl ideální, ale oni přesilovky měli a góly dali. Také oslabení hráli dobře," vysvětlil Růžička.

Oceláři se nevzdávali. Trenér Varaďa, který míchal se složením útočných řad, sáhl ke hře bez brankáře sto sekund před koncem, a vyplatilo se. Adamského střelu úspěšně tečoval Svačina. Ve zbytku čase se domácí ještě znovu usadili v útočném pásmu, ale Plzeň odolala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud