24. října 2018 • 07:28

Realu jsme byli minimálně rovnocenným soupeřem, těšilo Petrželu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňský záložník Milan Petržela měl po úterní porážce 1:2 s Realem Madrid ve skupině Ligy mistrů dobrý pocit. Podle pětatřicetiletého fotbalisty Viktoria neudělala na hřišti obhájce trofeje ostudu a favoritovi byla rovnocenným protivníkem.


"Hrálo se nám fajn, nevím, jak to vypadalo, ale myslím, že jsme byli minimálně rovnocenným soupeřem. Nebyli jsme zaskočení a posr..., zvládli jsme to v pohodě," řekl Petržela novinářům v Madridu. "Máme z toho všichni dobrý pocit. Teď jsme se bavili v šatně, že jsme neudělali ostudu českému fotbalu," doplnil bývalý reprezentant.

Mrzelo ho, že Plzeň nakonec ze souboje se španělským gigantem vyšla s prázdnou a nezískala senzační bod, ke kterému po Hrošovského snížení v 79. minutě neměla tak daleko. "Je to škoda, ale před zápasem bychom výsledek 2:1 brali. Pozitivní je, že jsme se do těch šancí dostali proti takovému soupeři," konstatoval Petržela.

V úvodu se za bezbrankového stavu dostal do velké šance, ale z úhlu nepřekonal brankáře Keylora Navase. "Chtěl jsem ho mezi nohy prostřelit, vyrazil to ke mně. Dorážka mi sjela po placírce a trefil jsem boční síť," popsal Petržela.

"Spíš jsem si myslel, že proti mě vyběhne, roztáhne ruce a nohy a někde mu to tam procpu. Chytil to dobře," přidal někdejší hráč Slovácka, Jablonce nebo Augsburgu.

Krátce po jeho šanci v 11. minutě otevřel skóre domácí útočník Karim Benzema. "Říkal jsem si, že je zle. Na AS Řím (0:5) jsme také dostali brzo góly, takže je to škoda. Pak už je to samozřejmě těžké," přiznal Petržela.

Hráči Realu na něj udělali dojem. "Jsou kombinační, oni chtějí až do kuchyně, nevystřeli to někde z 30 metrů. Kombinují úplně co to jde, až na brankovou čáru. Člověk musí být ve střehu a dávat bacha okolo sebe," uvedl Petržela, který po zápase získal dres německého záložníka Toniho Kroose.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud