20. listopadu 2018 • 21:28

Asi bych omdlel, kdyby to byl gól, řekl Hrubec o špatné přihrávce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinecký gólman Šimon Hrubec ozdobil třístý start v hokejové extralize výhrou 3:1 nad Hradcem Králové i asistencí. V jubilejním utkání měl ale i štěstí, protože za nerozhodného stavu 1:1 jej dvakrát zachránila pravá tyč. Ve třetí třetině navíc Hrubcovu rozehrávku zachytil Radek Smoleňák a trefil odkrytou branku, ale rozhodčí gól na 2:2 kvůli ofsajdu neuznali.


"Musel jsem vyjet, protože by to byl jinak únik a do toho se mi nechtělo. Popravdě, moc jsem si nevěřil hrát puk o mantinel přes ruku. Chtěl jsem to dát prostředkem a Smoleňák se tam z ničeho nic objevil. On má ruce šikovné, devadesát procent gólů dává tečí, tak se mu povedlo puk sklepnout. Ještěže jsem dal takovou pecku a puk doletěl za modrou čáru. Ale těsně. Jinak bych asi omdlel. To bych si vyčítal," popisoval Hrubec novinářům dramatickou situaci.

Hrubec byl stejně jako jeho protějšek Jaroslav Pavelka vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu, ale podle něj nešlo o duel gólmanů. "Spíše to byl souboj Ocelářů proti Pavelkovi. Nebýt jeho, dostali o dost gólů více. Dneska jsme prakticky celý zápas hráli u nich, měli jsme spoustu šancí a on chytal fakt dobře. Paradoxně to bylo pro mě bylo těžší, protože deset minut stojíte a nejednou musíte vytáhnout gólovku, které jsme jim nabízeli sami. Ale naštěstí to dobře dopadlo," podotkl Hrubec.

Třinec si připsal šestou výhru za sebou a posunul se na druhé místo. Hrubec ale prý tabulku nesleduje. "Je mi jedno, jak na tom jsme. Důležité je, abychom se dostali do play off a v něm si to s ostatním rozdáte o to, kdo je nejlepší. Není proto mě důležité, abych tabulku sledoval nebo se na ni upínal," vysvětlil.

Stejně tak třinecký gólman netušil, že chytá třístý zápas. "Fakt? To je skvělé. Takže už jsem starý," pousmál se. "Je to krásné, u gólmanů se ty starty sbírají hůře než u hráčů. Těm stačí, že přejedou na trestnou a mají zápas," vtipkoval.

Hrubec si při gólu Martina Adamského, který při power play zpečetil výhru Ocelářů, připsal asistenci. Pokud by ale záleželo na něm, neudělil by si ji. "Vyrazil jsem puk do rohu a vím, jaká jsou pravidla. Osobně si myslím, že by to nahrávka být neměla, protože jsem to jenom chytil. Ale je to tam," dodal.

Třinec v příštím utkání hostí doma Vítkovice, které jsou se stejným počtem 37 bodů třetí. "Na derby se samozřejmě těším. Je to tak specifický zápas, že je úplně jedno, jestli jsou nad námi nebo pod námi. Hraje se na krev," řekl Hrubec k souboji s Vítkovicemi, za které chytá Patrik Bartošák. Oba utvořili gólmanský tandem v české reprezentaci na turnaji Karjala.

"Super jsme si tam pokecali. O to je pro mě derby zajímavější. Není to už pro mě Bartošák, který chytá za Vítkovice, ale dá se říci, že je to kamarád. Líbí se mi, jak chytá. Na Karjale se mu oba zápasy povedly. Těším se, až si proti sobě zachytáme," dodal Hrubec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud