23. února 2019 • 10:17

Ledecká skončila v Číně druhá a má malý glóbus za obří slalom

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Snowboardistka Ester Ledecká skončila druhá v paralelním obřím slalomu Světového poháru v čínském Secret Garden, kde se v roce 2022 pojede olympijský závod v rámci her v Pekingu. V boji o osmnáctý triumf v seriálu SP v kariéře sice prohrála ve finále s Němkou Ramonou Hofmeisterovou, ale už má jistý malý glóbus za celkové vítězství v disciplíně.


Olympijská vítězka na snowboardu i na lyžích Ledecká vede hodnocení obřího slalomu s náskokem 1070,3 bodu před úřadující mistryní světa Němkou Selinou Jörgovou a v této disciplíně už se pojede jen jeden závod ve Scuolu, takže nemůže být předstižena. Za výhru v závodu SP na snowboardu je tisíc bodů.

"Úkol pro dnešní den splněn. V paralelním obřím slalomu jsem si pojistila křišťálový glóbus, takže mám velikou radost," řekla Ledecká v tiskové zprávě své agentury Sport Invest. Obří slalom vyhrála podruhé za sebou a potřetí v kariéře.

Navíc se dostala i do čela v průběžném pořadí paralelních disciplín a tři závody před koncem sezony útočí na čtvrtý velký glóbus v řadě. "I přesto, že jsem nejela všechny závody, držím pořád kontakt se špičkou," radovala se Ledecká. Kvůli mistrovství světa v alpském lyžování vynechala v sezoně tři závody SP na prkně, dva slalomy a jeden obří slalom.

V Secret Garden Ledecká nejdříve tradičně ovládla kvalifikaci, tentokrát před Jörgovou. Ve vyřazovacích jízdách jezdila v červené trati a vyřadila Nizozemku Michelle Dekkerovou a ve čtvrtfinále Rusku Milenu Bykovovou.

V semifinále rozhodla vyrovnanou jízdu s Polkou Aleksandrou Krolovou o pět desetin. Ve finále na razantně jedoucí bronzovou olympijskou medailistku Hofmeisterovou nestačila, po půlce ztrácela už skoro sekundu, v závěru sice stahovala, ale prohrála o čtyři desetiny.

"Je to tady moc fajn. Krásně bydlím, tým se o mě stará fantasticky. Pro mě jsou ale stejně nejdůležitější ty chvíle strávené na sněhu. Kopec je moc hezký a já jsem se na něm dobře bavila," řekla Ledecká.

V neděli je v Secret Garden na pořadu paralelní slalom, který pojede třiadvacetiletá Ledecká v této zimě poprvé. "Ve slalomu jsem nestartovala víc než rok," poukázala na to, že naposledy jela slalom v prosinci 2017. "Budu testovat nové prkno, tak si na něj snad rychle zvyknu," doufala Ledecká.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud