Jaromír Jágr
31. ledna 2012 • 16:46

Comeback Jágra: V pauze jsem makal, už bych rád hrál

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mám za sebou dlouhou přestávku, poslední zápas jsem odehrál 21. ledna proti New Jersey. Od té doby uplynulo jedenáct dní a mám pocit, že už je to hrozně dávno, co jsem si zahrál. Aspoň mně se to tak zdá... Protože to není příjemné, zvlášť v mém věku.



Kvůli tříslům jsem přišel o dvě utkání, pak přišla přestávka na All-Star Game. A musím říct, že právě tyto volné dny mi na druhé straně pomohly k tomu, abych se pokusil dát zase do pořádku. Celou dobu jsem zůstal ve Philadelphii a trénoval jsem. Objevily se sice nějaké informace, že jsem byl mimo město, ale to není vůbec pravda.

Nohu jsem chtěl co nejvíc posílit

Žádné oficiální tréninky sice nebyly, někteří hráči vyrazili na pár dní si někam odpočinout a vyčistit si hlavu, ale to bych si v době, kdy se musím dát do pořádku po zranění, nedovolil.

Takže i tak jsem měl nabitý program – dopoledne jsem chodil na akupunkturu, která mi dlouhodobě pomáhá. Lítal jsem i po jiných doktorech. No a v noci jsem tradičně trénoval na ledě. Takže jsem se nenudil. Po těch letech už dobře vím, co musím dělat, abych byl zase fit.

Hlavní je, abych nohu co nejvíc posílil. To je klíčové. Předtím jsem návrat na led trochu uspěchal a bolest se vrátila. Tentokrát nic takového nechci dopustit. Už před týdnem jsem ve svém sloupku psal, že pokud by se mi to mělo znovu vrátit, to bych snad nasednul na letadlo a hned bych se vrátil domů do Česka...

Věřím, že se to zlepší. V úterý nás čeká domácí zápas s Winnipegem a udělám všechno pro to, abych mohl nastoupit. Rozhodnu se ale podle toho, jak se budu cítit.

Do NHL jsem se vracel hlavně kvůli tomu, abych hrál a pomohl mužstvu. A ne, abych se jenom díval... V mým věku člověk nikdy neví, jaký zápas bude poslední. Takže pochopitelně už bych byl nerad, kdyby mě zranění zase limitovalo.

Nejvíc frustrující je, že když už se člověk dostává do formy, tak se opět zraní. To není příjemný. Chci hrát každý zápas, nejsem z minulosti zvyklý na takové výpadky. Ale snad mi ta dlouhá pauza pomohla k tomu, abych sval tentokrát dost posílil.

Návrat? Nebude to žádná sranda

Moc dobře si ale uvědomuju, že teď nebude žádná sranda hrát. Sám na sobě to znám – když člověk nastoupí po delší pauze, tak ze začátku to jde. Jedno dvě utkání jsou dobrý, ale pak dojde občas šťáva. A vytratí se pohoda. Takže uvidím. Hlavně aby tým i nadále šlapal.

Teď se zdá, že v tabulce jsme na tom s Flyers dobře, jenže stačí nějaká delší šňůra špatných výsledků a mužstvo se může hned výrazně propadnout. Taky doufám, že se nám už trochu vyprázdní marodka, protože těch zraněných hráčů jsme měli před přestávkou až dost. I bez řady opor ale tým dokázal vyhrávat, znovu se ukázalo, že máme fakt kvalitní mladé kluky, kteří to dokážou vzít na sebe.

Kladnu držím palce

A jestli mě mrzí, že jsem nebyl na All-Star Game v Ottawě? Teď mi to vůbec nevadilo, protože jsem se během té pauzy aspoň mohl dát do pořádku. Což bylo hodně důležité před další fází sezony.

Pokud jde o Kladno, je velká škoda, že mužstvo v neděli doma ztratilo třígólové vedení s Vítkovicemi. Tady je vidět, že v hokeji je možné všechno... Tohle každopádně zamrzí.

Na dálku budu klukům držet palce, aby jim boj o desítku vyšel. Zatím se v ní celou sezonu drží, tak snad to klapne. Ale tabulka je hrozně vyrovnaná. Bude to ještě boj.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud