Pavel Bárta
4. října 2021 • 11:26

Tygři škrábou, ale netrhají. K převratu není důvod, šelma se vzchopí

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo by to byl řekl? Liberec vstoupil do sezony slušně, jenže potom se zaseknul. V Plzni šestou prohrou v řadě vyrovnal rekord ročníku, který držel Litvínov. Jeden bod z posledních šesti zápasů je žalostně málo, Bílí Tygři zatím nedali v utkání víc než tři góly. Jiné týmy takové série nezdarů potkávají pravidelně. V jejich případě jde o nevídanou věc.



Přitom na západní frontě to zprvu vypadalo, že mají situaci v rukou. V první třetině ničili Indiány nasazením, bojovností, všude byli dřív. Dotěrní dopředu, pozorní dozadu. Tlačili a zároveň drželi vlastní ložnici v bezpečí. Sebejistí, nebezpeční. Než domácí přidali a něco se zvrtlo.

„Je to v nás. Dostaneme se z toho jen tvrdou prací,“ přiznal kapitán Petr Jelínek, který sám už zažil leccos. Největší problém je, že Tygři škrábou, ale nekoušou.

Nejproduktivnější Tomáš Filippi ční v týmu se třemi trefami a sedmi body nade všemi jak televizní věž na Ještědu. Ostatní se krčí hluboko dole.

Koncovka nejhorší v extralize, přesilovka stejně tak špatná. Přitom hráče na tyhle věci v Liberci mají. Jenže když to nejde, i tak silné a zkušené celky znejistí. Možná tím víc, že je série nezdarů nepotkávají tak často jako jiné.

Tygři zkoušejí různé varianty, jak to zlomit. Vědí, co jsou schopni předvádět. K něčemu převratnějšímu není v jejich případě důvod. Je spíš otázkou času, kdy se to zase začne klikat.

Stačí málo, šelma se vzchopí a začne znovu trhat. Zatím se k tomu nemá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud