Petr Kníže
11. listopadu 2020 • 14:10

Zápisky z karantény v Las Vegas: předražené jídlo, UFC řeší jen testy

Autor: Petr Kníže
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vězení pokračuje. Před dvěma týdny jsme se dozvěděli, že můj svěřenec Machmud Muradov nemůže nastoupit do zápasu v UFC, byl totiž pozitivně testován na COVID-19, neměl přitom žádné příznaky. Předevčírem jsme zjistili, že se nám karanténa v Las Vegas prodlouží. Šli jsme totiž znovu na testy - a jsme dál pozitivní. Teď už i já, taky bez příznaků.



Jsme v hotelu vyčleněném pro lidi pozitivně testované na COVID-19. Je to ale vlastně na důvěru, nikdo nás tu přímo nehlídá, jen u vjezdů do areálu stojí vždy někdo z ochranky. Můžeme se pohybovat po celé budově. S tím, že je teď venku před hotelem postavená mobilní laboratoř, kam chodíme na testy.

Nikdo z organizátorů se nás neptá, jestli něco náhodou nepotřebujeme. Jediná komunikace, která teď mezi námi a UFC probíhá, je ohledně nových testů. A to je vše. Budeme nyní chodit na testy častěji, ne až za dalších deset dní, ale dvakrát v týdnu. Termín dalšího zápasu se zatím neřeší. Jakmile budeme negativní, teprve se o tom začne jednat.

Mluvili původně o blízkém termínu, ale vzhledem k tomu, že se tu nedá trénovat, tak Mach už dlouhou dobu stojí. Až projdeme testy, odletíme do Čech a začneme znovu trénovat. Než by se Mach dostal do kondice, tak by to trvalo minimálně měsíc. Nehledě na to, že připravování se na zápas tady v Americe by byla dost otázka peněz. A všichni, co tu jsme, chceme už odletět domů, jsme tu už tři týdny.

Výhled z hotelu, kde v karanténě přežívají Petr Kníže, Machmud Muradov a spol.
Výhled z hotelu, kde v karanténě přežívají Petr Kníže, Machmud Muradov a spol.

Mach bude opravdu potřebovat na přípravu minimálně měsíc. Jde i o to, že jsme tu zkoušeli dělat nějaký kardio trénink a COVID zjevně zanechává známky na jeho kondici. Sice mu nic není, cítí se dobře, ale když se snažíme trénink vyhrotit do nějaké vyšší tepovky, tak je znát, že to není zdaleka ideální.

Musí se prostě nejprve uzdravit, a pak se uvidí, co budeme dělat dál. Navíc mluvil o tom, že se chce v blízké době podívat domů do Uzbekistánu a vyřídit tam nějaké povinnosti. Souboj pro něj tak připadá v úvahu v lednu nebo únoru. Uvidíme.

Těšíme se, až se normálně najíme

Zatím jsme „uvěznění“ v Las Vegas a nejspíš skoro veškeré náklady půjdou za námi. Všechny věci, co tu potřebujeme, si platíme sami. Jediné, s čím nám oni pomůžou, alespoň doufám, bude zpáteční letenka. Protože ty, co jsme měli, propadly. Jinak by to bylo dost drahé, jak jsme se dívali, v současné době je zpáteční let za 1 500 euro (cca 40 tisíc korun), což je docela drsný.

Zvládáme to tu ale jinak celkem dobře, žádná ponorka. Jsme přece jen dospělí, něco vydržíme. Ale všichni bychom odtud opravdu rádi vypadli, měli svoje soukromí a jeli za rodinou.

KARLOS SHOW speciál: Vémola se třemi „špičáky“ českého MMA
Video se připravuje ...

Není to tu žádný med, už co se jídla týká. Objednali jsme si například nedávno tři polívky a přišla jen jedna, stálo to přitom padesát dolarů (cca 1 100 Kč). A když jsme se vyptávali, řekli nám, že to není jejich chyba, protože to pouze převáží. Jediné normální jídlo, co si tu dokážeme objednat, je z obchodu. Ale nemůžeme tady nic uvařit, protože na pokoji není ani varná konvice. Co se týká stravování, je to opravdu hrůza. Těším se, až se někde normálně najíme.

Krátíme si čas všelijak. Samozřejmě že sledujeme UFC turnaje. Viděli jsme tak i zápas Kevina Hollanda, s nímž měl Mach bojovat. Nicméně nedostal adekvátního soupeře, ať se na mě nikdo nezlobí, ale Charlie Ontiveros tam neměl co dělat, zkušenostmi byl výrazně níž.

A překvapilo mě, že za to dostal Holland dokonce padesátitisícový bonus. Nicméně teď už má dohodnutý další duel, a to s Jackem Hermanssonem. To bude mnohem zajímavější a ukáže se, jak na tom je. Myslím si, že tímto zápasem pan Holland ukončí svou vítěznou štaci.

Viděli jsme i poslední akci UFC, kde v hlavním zápase nastoupil Glover Teixeira proti Thiagu Santosovi. Fandil jsem samozřejmě Teixeirovi, to je můj oblíbenec. Navíc jsme skoro stejně staří (je o dva roky mladší). Když vyhrál, tak jsem řval na celý hotel.

Mimochodem když tu z okna sleduji ruch v okolí, připadá mi, že Vegas moc koronavirus neřeší. Pořád tu létají letadla a vypadá to na normální provoz. Noční život, bary, kluby a jejich bláznivá kasina. Tady se hraje opravdu všude. I na benzínkách jsou automaty. Bláznivé město.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud