17. dubna 2012 • 16:27

Trénink mě unavuje, do dvou let skončím, říká Isinbajevová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová chce do dvou let s atletikou skončit. Devětadvacetiletou světovou rekordmanku už ubíjí neustálý tréninkový dril.



"Trénovat je čím dál obtížnější. Tělo každým rokem stárne a je pořád těžší se připravit na závody. Když jsem na závodech, vždycky si říkám, že je to tak snadné. Ale pak slezu ze stupňů vítězů a padne na mě únava, že mám znovu trénovat," svěřila se dvojnásobná olympijská vítězka na webu laureus.com. "Ještě dva roky a pak skončím," prohlásila.

V zimě se Isinbajevová znovu vrátila na výsluní po ústupu ze slávy, který vyvrcholil roční závodní pauzou. V únoru ve Stockholmu překonala osmadvacátý světový rekord v kariéře, když v hale skočila 501 cm. Na mistrovství světa v Istanbulu pak získala čtvrtý halový titul a své první velké zlato od triumfu na olympijských hrách v Pekingu.

Jelena Isinbajevová pózuje před výsledkovou tabulí
Jelena Isinbajevová pózuje před výsledkovou tabulí

V létě v Londýně bude usilovat o třetí olympijské zlato. "Mou hlavní soupeřkou budu já sama, protože vím, jak vysoko mohu skákat i čeho jsou schopny ostatní tyčkařky," uvedla držitelka historického maxima 506 cm a jediná žena, která kdy zdolala pětimetrovou hranici. Podle kouče a současné přípravy je prý v jejích silách zlepšit se až na 510 cm.

"Z olympiády nemám obavy. Věřím si, protože všechno v mém životě teď běží, jak má," libuje si Isinbajevová, která se před necelým rokem rozhodla obnovit spolupráci se svým prvním koučem Jevgenijem Trofimovem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud