Květoslav Šimek
4. prosince 2015 • 11:28

Ostrava má atletickou halu za 337 milionů, pokřtí ji Holuša a Maslák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stavba je hotová, rozjíždí se kolaudační řízení a zkušební provoz. Novou atletickou halu v Ostravě by měli slavnostně pokřtít při prvním mezinárodním podniku v polovině února Jakub Holuša s Pavlem Maslákem.



Krytá atletická hala za 337 milionů korun (zhruba 280 milionů šlo z evropských fondů) „vyrostla“ hned vedle multifunkční Ostrava Areny. Částečně nad bývalým atletickým tunelem, kde atleti (i vítkovičtí hokejisté) přes zimu trénovali. Nabízí sportovní komfort.

Certifikovaný dvousetmetrový ovál s šesti dráhami a klopenými zatáčkami. Uprostřed osm drah na šedesát metrů, vrhačský sektor i prostor pro skok o tyči. K tomu sektor pro zhruba 1000 diváků.

V Ostravě vedle hokejové arény vyrostla nová atletická hala
V Ostravě vedle hokejové arény vyrostla nová atletická hala

„Ostrava se stala nejlépe vybaveným atletickým centrem v zemi,“ těší atletického manažera Alfonze Jucka, který (nejen) pro Zlatou tretru Ostrava shání světové hvězdy. „S dostavěným hlavním stadionem, rozcvičovací plochou, blízkým hotelem a nově i halou jsou podmínky v Ostravě pro atletiku vynikající.“

První zkušební závody jsou v hale na programu 14. ledna – půjde o utkání sportovních gymnázií z Česka a Slovenska. První mezinárodní mítink se chystá na 16. února, jehož součástí bude i tradiční Ostravská laťka. Pokřtít halu přijedou mimo jiné Jakub Holuša, Pavel Maslák nebo tyčkař Michal Balner.

Vrcholem zahajovací sezony v nové aréně bude halové mistrovství republiky (27. a 28. února 2016), které se do města vrací po dlouhých letech. Naposledy se o republikové medaile v Ostravě v hale závodilo ještě za časů Heleny Fibingerové a Taťány Kocembové.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud