13. července 2018 • 18:00

Nejdelší letošní etapu Tour ovládl Groenewegen, Sagan dospurtoval třetí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmou a nejdelší etapu letošní Tour de Francevyhrál Dylan Groenewegen. Za nizozemským cyklistou v hromadném spurtu v Chartres dojel druhý Kolumbijec Fernando Gaviria, třetí skončil slovenský mistr světa Peter Sagan. Žlutý trikot nadále drží Belgičan Greg Van Avermaet.



Pětadvacetiletý Groenewegen v závěrečném finiši 231 km dlouhé etapy dobře načasoval útok a Gaviriu i Sagana připravil o možnost připsat si třetí vítězství na probíhající Tour. Sám zaznamenal druhý triumf na slavném závodě, na kterém loni ovládl závěrečnou etapu v Paříži.

"V předchozích etapách jsem se necítil moc dobře, ale říkal jsem, že se budu rozjíždět pomaleji," řekl Groenewegen. "Dneska to bylo od začátku super. Asi 200 metrů před cílem jsem to zkusil a vyšlo to. Doufám, že ještě nějaké vítězství přijde, protože nohy na to mám," přidal.

Žlutý trikot vedoucího jezdce průběžného pořadí udržel Van Avermaet a díky bonifikaci na sprinterské prémii zdvojnásobil náskok před druhým Britem Geraintem Thomasem na šest sekund.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 7. etapa (Fougeres - Chartres, 231 km): 1. Groenewegen (Niz./LottoNL-Jumbo) 5:43:42, 2. Gaviria (Kol./Quick-Step), 3. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 4. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 5. Laporte (Fr./Cofidis), 6. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 7. Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 8. Greipel (Něm./Lotto-Soudal), 9. Pasqualon (It./Wanty-Groupe Gobert), 10. Cavendish (Brit./Dimension Data) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Van Avermaet (Belg./BMC) 28:19:25, 2. Thomas (Brit./Sky) -6, 3. Van Garderen (USA/BMC) -8, 4. Alaphilippe (Fr./Quick-Step) -9, 5. Gilbert (Belg./Quick-Step) -15, 6. Jungels (Luc./Quick-Step) -21, 7. Urán (Kol./Cannondale-Drapac) -48, 8. Valverde (Šp./Movostar) -54, 9. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -55, 10. Fuglsang (Dán./Astana) -56.

 

7. etapaFoto letour.fr

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud