30. června 2022 • 11:45

Po roce razie. Policie před startem Tour prohledala bahrajnský tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistický tým Bahrain Victorious krátce před startem Tour de France zažil další policejní razii. Dánští policisté na žádost francouzských vyšetřovatelů prohledali hotelové pokoje i vozy členů týmu, kde v roli jednoho ze sportovních ředitelů od letoška působí Roman Kreuziger. Ten však není součástí týmu při letošním ročníku „Staré dámy“. Podle představitelů stáje začala akce v půl šesté ráno, trvala dvě hodiny a policie nic nezabavila.



„Na základě žádosti francouzské policie jsme v souvislosti s probíhajícím vyšetřováním ve Francii provedli prohlídku hotelu v Bröndby,“ řekl vrchní komisař Dannie Rise podle agentury Reuters. „Jinak ale žádné další informace o celé operaci nemáme, a pokud chcete vědět více o samotném vyšetřování, jsem nucen vás odkázat na francouzskou policii,“ doplnil Rise.

Tým k celé záležitosti vydal krátkou tiskovou zprávu. „Policisté prohledali všechna týmová vozidla i pokoje závodníků a ostatních členů stáje. Tým plně spolupracoval s policisty a vyhověl všem jejich požadavkům. Pátrání bylo během dvou hodin dokončeno a týmu nebyly zabaveny žádné předměty. Po policejním pátrání se tým nyní těší, že už se bude naplno soustředit na největší a nejlepší cyklistický závod světa Tour de France. K tomuto tématu už se tým nebude dále nijak vyjadřovat,“ uvedla stáj na svém webu.

Tým Bahrain Victorious byl terčem razie již loni během Tour de France a také před třemi dny. Před rokem policisté přišli do hotelu v Pau po sedmnácté etapě, státní zastupitelství tehdy uvedlo, že zahájilo vyšetřování kvůli podezření z držení zakázaných látek, jejich přepravy a užívání sportovci bez lékařského odůvodnění.

Pondělní razie v domech cyklistů a dalších členů stáje před odjezdem na Tour byla podle nich „úmyslným pokusem poškodit pověst týmu“. Žádné výsledky vyšetřování zatím nedostali.

Nejslavnější cyklistický závod začne v Kodani páteční časovkou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud