26. srpna 2023 • 21:24

Start Vuelty: nepřízeň počasí, řada pádů. Týmovou časovku vyhrál Bardetův tým

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní deštivou časovku družstev na cyklistické Vueltě vyhrála nizozemská stáj dsm-firmenich s francouzským vrchařem Romainem Bardetem. Tým Soudal-Quick Step s českým reprezentantem Janem Hirtem a obhájcem titulu Remcem Evenepoelem v sestavě byl na trati 14,8 km v ulicích Barcelony čtvrtý.



Zahájení 78. ročníku Vuelty provázela nepřízeň počasí a v náročných podmínkách závod poznamenala řada pádů. Tým dsm-firmenich zvítězil o necelou sekundu před sestavou domácího Movistaru. Třetí byla s odstupem šesti sekund stáj EF Education-EasyPost. Stejné manko měl i Soudal-Quick Step.

Nizozemský tým Jumbo-Visma, jehož jezdci ovládli v této sezoně obě dosavadní Grand Tours a ve Španělsku bojují o červený dres s vítězem Gira d'Italia Primožem Rogličem i dánským šampionem Tour de France Jonasem Vingegaardem, skončil až jedenáctý se ztrátou 32 sekund.

Na Vueltě cyklisty čeká celkem 21 etap. Závod vyvrcholí po 3156,5 km v neděli 17. září v Madridu.

Cyklistický závod Vuelta - 1. etapa (týmová časovka 14,6 km):

1. dsm-firmenich 17:30, 2. Movistar stejný čas, 3. EF Education-EasyPost, 4. Soudal-Quick Step, 5. Groupama, 6. Bahrajn Victorious všichni -6.

Průběžné pořadí: 1. Milesi (It./dsm-firmenich) 17:30, 2. Poole (Brit./dsm-firmenich), 3. Bardet (Fr./dsm-firmenich), 4. Flynn (Brit./dsm-firmenich), 5. Onley (oba Brit./dsm-firmenich), 6. Hamilton (Austr./dsm-firmenich) všichni stejný čas, ...95. Schlegel (ČR/Caja Rural-Seguros) -42, 155. Hirt (ČR/Soudal-Quick Step) -1:31.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud