24. července 2022 • 14:33

Ničivé tempo Kuříkové! Famózním během z 35. místa ovládla Světový pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Triatlonistka Petra Kuříková vyhrála poprvé v kariéře závod Světového poháru. Ve španělské Pontevedře zvítězila o 13 sekund před Němkou Lisou Tertschovou.



Třicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou se postarala o první české vítězství ve Světovém poháru po třech letech. V srpnu 2019 triumfovala v Karlových Varech Vendula Frintová. Kuříková tehdy obsadila čtvrté místo, což byl dosud její nejlepší výsledek v seriálu.

O svém prvenství v Pontevedře rozhodla účastnice olympijských her v Tokiu a někdejší vicemistryně Evropy ve sprint triatlonu výborným výkonem v závěrečném běhu na 10 kilometrů. Po jízdě na kole jí patřilo až 35. místo s více než minutovou ztrátou na vedoucí Britku Sophii Aldenovou. Po prvním ze čtyř běžeckých okruhů už byla Kuříková desátá a dál se posouvala pořadím vzhůru.

V posledním kole jejímu tempu neodolala ani Němka Tertschová, která se začátkem měsíce prosadila na třetí místo mezi elitou v závodě mistrovství světa v Hamburku. Kuříková tam skončila na 42. místě s více než tříminutovou ztrátou. Třetí dnes doběhla 26 sekund za Kuříkovou Francouzka Sandra Dodetová, stříbrná medailistka z mistrovství Evropy v roce 2019.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud