26. září 2021 • 17:27

Vémolu okouzlil koučink: Neuvěřitelný pocit. Pešta mluvil o NEJ zápasu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Galavečer Oktagon 28 našlapaný kvalitními zápasy nenabídl pověstnou sladkou tečku. Titulový střet v pražském O2 Universum mezi Viktorem Peštou a Stephanem Pützem se totiž nedočkal vrcholu. O vítězi rozhodl doktor, který Němci zakázal nastoupit do čtvrtého kola kvůli výrazné tržné ráně na kořeni nosu. „Takhle jsem určitě vyhrát nechtěl, vždycky je tam trochu pachuť, když to zastaví lékař,“ řekl v kleci šampion. Těsné vítězství zaznamenal Petr Kníže, jehož v rohu doprovázel i Karlos Vémola.



Akce, která by mohla mít podtitul ‚Česká republika vs. zbytek světa.‘ Hned deset soubojů sobotního turnaje Oktagon 28 nabídlo střet domácího ranaře se zahraničním rivalem. A Češi si vedli znamenitě, vyhráli totiž všichni kromě Matěje Kuzníka, jehož knockoutoval Kanaďan David Moon. V nejdůležitějších bitvách večera uspěli Viktor Pešta, který se stal prvním šampionem polotěžké váhy, i Petr „Monster“ Kníže. Ten v souboji generací přetlačil na body o dvacet let mladšího Brazilce Kaika Brita.

Veterán UFC Pešta v duelu o pás vyzval německého Terminátora Stephana Pütze. Rodák z Příbrami už na vážení avizoval, že pravdivost přezdívky vyvrátí. „Až dostane pěstí do obličeje, tak uvidíte, že je to jenom člověk,“ tvrdil. A předpověď naplnil. Po jednom z úderů ve třetím kole totiž soupeři roztrhl kořen nosu. Hloubka rány sahala až na kost, přivolaný doktor proto rozhodl, že do dalšího boje už Němce nepustí.

„Tohle je nejcennější výhra a největší vítězství mojí kariéry. Dlouhodobě cítím, že se zlepšuji v postoji a jsem rád, že jsem to mohl ukázat v oktagonu,“ radoval se Pešta. Přiznal však, že způsob vítězství jej netěší. „Co říct k ukončení…Takhle jsem určitě vyhrát nechtěl, vždycky je tam trochu pachuť, když to zastaví lékař, ale s výkonem jsem spokojený.“

Pütz byl z ukončení značně rozladěný. Přijal sice prohru, okamžitě se však dožadoval odvety. „Vím, že je to velké zranění, ale jsem zklamaný. Nebylo to v oblasti očí a nelíbí se mi, že to muselo takhle skončit. Pojďme udělat odvetu,“ pronesl v oktagonu. Na tiskové konferenci poté prozradil, že se jednalo o šest let staré zranění, které se Peštovi podařilo otevřít. V souboji jej prý ale nijak nelimitovalo.

Výsledek hlavního předzápasu také vyvolal mnoho diskuzí. Petr Kníže totiž nejednomyslným rozhodnutím bodových sudích porazil Kaika Brita. Řada fanoušků si však stojí za tím, že vzhůru měla při vyhlášení letět ruka mladého Brazilce. Obávaný Monster bodoval zejména kontrolou na zemi. Z rohu se mu snažil radit jeden z nejpovolanějších. Do role jednoho z koučů totiž angažoval Karlose Vémolu.

Karlos Vémola se na turnaji Oktagon 28 setkal i se slovenským rivalem Attilou Véghem
Karlos Vémola se na turnaji Oktagon 28 setkal i se slovenským rivalem Attilou Véghem

„Konečně jsem pochopil, co to je za zážitek. Proč André Reinders nebo Attilka trénují. Nikdy jsem to nechápal, ale ku*va já byl víc pohlcenej, než když jsem zápasil sám,“ popisoval energicky český Terminátor. „Takovej zážitek jsem při duelu někoho jiného v životě neměl! Neuvěřitelný pocit, když ženeš toho kluka dopředu a ta radost, když vyhraje. To se nedá popsat!“

Mezi kouči Knížete naopak chyběl jeho svěřenec Machmud Muradov, připravuje totiž turnaj v Uzbekistánu. „Je to bojovník, měl jsem nervy. Chtěl jsem být v kleci místo něj, ale je super, že to takhle dopadlo,“ hodnotil duel válečník UFC. „Měl to těžké. Byl to opravdu dobrý soupeř a ukázalo se, že cesta k titulu je náročná. Petr si to zaslouží. Mrzí mě, že jsem nebyl u toho, ale vždycky jsem s ním.“

Obrovskou euforii v aréně způsobila vítězství mladých talentů Lea Brichty a Matěje Peňáze. První jmenovaný porazil technickým knockoutem ve druhém kole Francouze Damiena Lapiluse. Sympatický kickboxer se zkušenostmi z asociace Glory si nepokazil bilanci. I čtvrtý zápas jeho krátké MMA kariéry dopadl stejně, knockoutem v prvním kole. Poláka Mateusze Strzelczyka poslal k zemi čistě trefenou boxerskou kombinací.

Výsledky turnaje Oktagon 28

Polotěžká váha do 93 kilogramů – titulový zápas:
Viktor Pešta porazil Stephana Pütze (Něm.) TKO ve 3. kole (zastaveno doktorem)

Veltrová váha do 77,1 kilogramu:
Petr Kníže porazil Kaika Brita (Braz.) na body (29-28, 28-29, 29-28)

Lehká váha do 70,3 kilogramu:
Leo Brichta porazil Damiena Lapiluse (Fr.) TKO ve 2. kole

Veltrová váha do 77,1 kilogramu:
Miroslav Brož porazil Emmanuela Dawu (Fr.) v 1. kole na submisi

Veltrová váha do 77,1 kilogramu:
Andrej Kalašnik porazil Christiana Jungwirtha (Něm.) v 1. kole na submisi 

Domluvená váha do 86 kilogramů:
David Hošek porazil Marcina Naruszczku (Pol.) TKO ve 2. kole

Střední váha do 83,9 kilogramu:
Matěj Peňáz 84,25 kg porazil Mateusze Strzelczyka (Pol.) TKO v 1. kole

Lehká váha do 70,3 kilogramu:
David Moon (Kan.) porazil Matěje Kuzníka KO v 1. kole

Pérová váha do 65,8 kilogramu:
Michal Konrád porazil Davida MartinÍka na body (30-27, 30-27, 30-27)

Střední váha do 83,9 kilogramu:
Zdeněk Polívka porazil Erica Spicelyho (USA) TKO v 1. kole

Pérová váha do 65,8 kilogramu:
Jakub Tichota porazil Rista Dimitrova (S. Makedonie) TKO v 1. kole

Pérová váha do 65,8 kilogramu:
Luboš Lesák porazil Vladimíra Lengála na body (30-27, 27-30, 30-27)

ONLINE PŘENOS - Oktagon 28
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Marek Stodůlka, iSport.cz Marek Stodůlka, iSport.cz Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Petr Kníže Petr Kníže Viktor Pešta Viktor Pešta
Obnovit
Zprávy ze dne 25. 9. 2021
23:56
25. 9. 2021
 

To je od nás pro dnešní večer vše. Děkujeme za pozornost!

Zprávy ze dne 25. 9. 2021
23:45
25. 9. 2021
Viktor Pešta

„Vím, že je to velké zranění, ale jsem zklamaný. Nebylo to v oblasti očí a nelíbí se mi to, že to muselo takhle skončit. Tohle pro mě neskončilo, pojďme udělat odvetu. Viktor vyhrál, respektuju ho, ale ani on sám určitě nechtěl vyhrát kvůli zastavení lékařem,“ reagoval Němec.

Peštův soupeř Stephan Pütz nemohl v zápase pokračovat kvůli zranění v obličeji
Zprávy ze dne 25. 9. 2021
23:43
25. 9. 2021
Viktor Pešta

„Tohle je nejcennější výhra a největší vítězství mojí kariéry. Promovali jste ten zápas jako zápas evropské špičky, tak doufám, že to dostálo tomu hypu a líbilo se to. Dlouhodobě cítím, že se zlepšuji v postoji a jsem rád, že jsem to mohl ukázat v oktagonu. Rozhodně mě bolí noha, ve druhém i třetím kole jsem se hůř hýbal. Skvělá taktika od soupeře, dělal jsem vlastně to stejné, protože v zápase na pět kol je to znát. A k ukončení…Takhle jsem určitě vyhrát nechtěl, vždycky je tam trochu pachuť, když to zastaví lékař, ale s výkonem jsem spokojený,“ řekl Pešta po vítězství s připnutým opaskem šampiona.

„Tohle je nejcennější výhra a největší vítězství mojí kariéry,“ prohlásil po triumfu Viktor Pešta
Zprávy ze dne 25. 9. 2021
23:39
25. 9. 2021
Viktor Pešta

Viktor Pešta porazil Stephana Pütze - TKO ve 3. kole (ukončeno doktorem)

Titul zůstává v Praze! Jeho zisk má však trochu pachuť, zapříčinila jej totiž pouze tržná rána na nalomeném nosu německého Terminátora. Od úvodního gongu Pešta pečlivě okopával soupeřovu nohu. Navíc ukázal, že se velice zlepšil v postoji, který povětšinu kariéry nepatřil mezi jeho nejsilnější zbraně. Pütze zasahoval přesněji a častěji. Německý Terminátor ale začal oplácet stejnou mincí, spoustu útoků mířil také na vystrčenou nohu a již v prvním kole dával Pešta znát, že jsou mu tyhle kopy nepříjemné. Druhá pětiminutovka ukázala podobný průběh, zejména se boxovalo, občas si soupeři vyzkoušeli wrestling na pletivu. Čechovi se v třetím kole podařilo zaznamenat první takedown a okamžitě si připravoval svou oblíbenou techniku krucifix. Pütz se z ní však na poslední chvíli vysmeknul. Následně se musel okamžitě bránit další nepříjemné situaci, kdy mu byl nasazen arm triangle, i z něj se dokázal vytočit. Celé kolo ale strávil pod Peštou, a když dorazil ke své židli, měl zraněný nos a šrám na něm. Doktor jej proto do dalšího pokračování nepustil.

Viktor Pešta porazil Stephana Pütze na TKO ve 3. kole, zápas ukončil doktor Viktor Pešta se raduje z titulu Oktagonu v polotěžké váze
Zprávy ze dne 25. 9. 2021
23:08
25. 9. 2021
Viktor Pešta

Na programu už zbývá pouze hlavní zápas dnešního večera! Viktor Pešta vs. Stephan Pütz. Kdo se stane králem polotěžké váhy do 93 kilogramů? ONLINE přenos sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud