Ondřej Němec
4. prosince 2022 • 08:20

Pekelná bitva! Kozma chce ztracený titul, vítěz mluvil o mlácení do sloupu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wow! Další zápas Davida Kozmy nabídl opět neuvěřitelně silný zážitek. Tentokrát však „Růžový panter“ padl. Technickým knockoutem ve třetím kole ho z trůnu velterové divize srazil brazilský dravec Kaik Brito. „Kozmu ohromně respektuju. Měl jsem pocit, že mlátím do sloupu a mám ruce hrozně rozmlácený,“ uznal po pekelném souboji vítěz. Na tiskové konferenci po turnaji Oktagon 37 pak bývalý šampion prohlásil, že bude chtít titul zpět. Řeč byla také o souboji Kincl vs. Vémola.



Člověka je možné zničit, ale ne porazit. Tato slova Ernesta Hemingwaye asi nejlépe vysvětlují to, co předvedl David Kozma v souboji s Kaikem Britem. Prohru zkrátka nehodlal přijmout. Proto o konci souboje musel rozhodnout sudí v kleci. Český bijec byl během třech kol několikrát blízko knockoutu, ve tváři měl krvavé šrámy, oči nedokázaly zaměřit soupeře, přesto dál pokračoval v boji. Skutečně neuvěřitelný výkon.

Vítěz a nový šampion Brito nicméně dokázal, že bude skvělým novým králem veltrové divize Oktagonu, protože zvládl přemoci někoho takového. „Jako úplně první bych chtěl poděkovat Bohu, že tady jsem, to on mi tohle všechno umožnil,“ řekl po zápase vítěz. „Kozma nevěděl, jak silný jsem. Je to neuvěřitelný srdcař. Je to ale neuvěřitelně tvrdý bojovník,“ pochválil poraženého.

To „Růžový panter“ neskrýval zklamání. „Cítím se už dobře, trochu se ještě motám. Jenom mě trápí prohra, že už nejsem šampion,“ přiznal Kozma. „Chuť získat to zpátky bude extrémní. Už jsem si zvykl na to být šampion. Celou dobu jsem o sobě věděl, i když to rozhodčí ukončil. Ale kluci z rohu mi říkali, že už to na ukončení bylo.“

Nový šampion vysmekl poklonu českému soupeři ještě na tiskové konferenci po turnaji. „Věděl jsem, že to bude tvrdá bitva, ale až takhle tvrdou jsem ji nečekal,“ uznal Brito. „Kozmu ohromně respektuju. Měl jsem pocit, že mlátím do sloupu a mám ruce hrozně rozmlácený.“

Souboj Kincl vs. Vémola ? Pořád se jede plán A

Novináři se promotérů ptali i na hlavní duel dalšího galavečera s číslovkou 38, konkrétně na to, zda Karlos Vémola bude moci nastoupit na konci roku v pražské O2 areně proti Patriku Kinclovi, když v současnosti leží v nemocnici se silným zánětem.

„O stoprocentním zdravotním stavu se u těhle kluků nedá nikdy mluvit. Takže dokud Karlos zápas neodvolá, nebo já se s jeho doktory nedomluvím, že to nestojí za to a prostě to nebude, je ten zápas ve hře,“ uvedl český šéf Oktagonu Ondřej Novotný .

„Podle mých informací to zatím není tak, že by to ohrožovalo zápas a bez nějakých možnosti se vrátit do tréninku. Všichni mi říkají, v jaký je Karlos fantastický formě. Nedokážu to posoudit odsud z Ostravy, když je celou dobu v nemocnici, jestli ty čtyři nebo pět dní bez tréninku budou tak zničující. Ale budeme to řešit. Máme i náhradní plány pro takové zápasy. Takže za mě jedeme pořád plán A bez toho, že bych se nějak moc trápil,“ tvrdil Novotný.

A kdo by mohl být ve hře jako případně náhradní soupeř pro Kincla? Třeba poslední Vémolův protivník. „Aleksandar Ilič je určitě zajímavá varianta,“ doznal promotér.

ONLINE PŘENOS - Oktagon 37
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
David Kozma David Kozma Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Ondřej Němec, redaktor iSport.cz
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
23:38
3. 12. 2022
David Kozma

„Byl neuvěřitelně přesnej. A vždy to se mnou otřáslo,“ přiznal poražený David Kozma

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
23:33
3. 12. 2022
David Kozma

Brazilec Kaik Brito porazil ve 3. kole TKO Davida Kozmu, a stal se tak novým šampionem velterové váhy Oktagonu 

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
23:28
3. 12. 2022
David Kozma

V druhém kole David Kozma snad přežil svou smrt. Brazilec Kaik Brito ho několikrát tvrdě trefil, „Růžový panter“ se zkrvavenou tváří ale pokračoval v boji, byť se chvílemi sotva držel na nohou. 

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
23:18
3. 12. 2022
David Kozma

V prvním kole měl navrch vyzyvatel Brito. Dokázal totiž šampiona Kozmu několikrát ohrozit. 

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
23:13
3. 12. 2022
David Kozma

A je to tady! Titulový souboj velterové váhy (do 77 kg) David Kozma vs. Kaik Brito (Brazílie) právě začal...

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
22:17
3. 12. 2022
David Kozma

Šampion David Kozma se rozehřívá před hlavní bitvou večera. 

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
21:54
3. 12. 2022
David Kozma

Rival Davida Kozmy, brazilský dravec Kaik Brito se dostává do správné předzápasové nálady. 

 

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
21:48
3. 12. 2022
David Kozma

Šampion velterové váhy David Kozma je připraven do boje!

 

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
14:34
3. 12. 2022
David Kozma

Připomeňte si v rychlém sestřihu jednu z nejbrutálnějších bitev Davida Kozmy, kterou si prošel 29. května 2021 s Brazilcem Leandrem Silvou

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
13:29
3. 12. 2022
David Kozma

Král veltrové váhy Oktagonu David Kozma bude dnes večer znovu obhajovat pás šampiona. Úspěšný český gladiátor vlastní titul největší tuzemské organizace od roku 2018. Během sportovní kariéry si ale musel několikrát přivydělávat, aby se uživil. Pracoval tak například pro zaniklou Bohemia Energy, smažil kuřata v KFC nebo hlídal vilu. Na nelehké chvíle ale už vzpomíná s humorem, což dokázal v pořadu Fight Cast One.

VIDEO
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud