Patrik Czepiec
9. prosince 2022 • 18:15

Nejen Vémola! Na Oktagonu nebude ani Kincl. Chtěli i obří hvězdu UFC

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být fenomenální tečka za povedeným MMA rokem. Dlouho odkládaná odveta mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem se však nedočká svého uskutečnění ani 30. prosince. Po Terminátorovi navíc řeší zdravotní komplikace i současný šampion střední váhy. Organizace Oktagon v pátek odpoledne oficiálně oznámila, že se na turnaji v pražské O2 areně nepředstaví. Promotér Ondřej Novotný se svým týmem usilovně pracuje na náhradě, chce přinést jiný atraktivní střet. Hlavním zápasem večera by se měl stát titulový boj v bantamové divizi Mågård vs. Macek. Organizace kontaktovala s nabídkou na duel i Natea Diaze, ten měl však příliš velké požadavky.



Otázkou je také to, jak se bude odvíjet budoucnost Patrika Kincla. Není totiž jasné, kdy se po zranění vrátí. Třiatřicetiletý bijec z Hradce Králové měl být jedním z účastníků nadcházejícího projektu Tipsport Gamechanger ve váze do 77 kilogramů, kde si vítěz může přijít na 300 000 eur (v přepočtu přibližně 7,29 milionu korun).

Kincl měl přitom bojovat s Vémolou o divizi výš (do 84 kilogramů). Čeká ho tedy rozhodování, zda se bude nadále připravovat na vysněnou odvetu, nebo se zapojí do hojně dotovaného projektu.

Oktagon na svých sítích uvedl, že Kincl všechny nabízené varianty pro turnaj s číslem 38 odmítnul. „Patrik mě informoval, že má nepříjemné zdravotní problémy, ale do zápasu s Karlosem je přesto motivovaný nastoupit,“ uvedl promotér Ondřej Novotný.

Organizace dále oznámila, že mezi náhradníky Vémoly pro zápas s Kinclem se řadil veterán UFC Tom Breese nebo brazilská hvězda Apollo Silva. V úvahu připadal rovněž Nate Diaz, někdejší superstar UFC, měl však příliš velké požadavky. 

„Byl jsem připraven do zápasu s Vémolou nastoupit i s nepříjemným zraněním,“ přiznal na Facebooku Kincl. „Po ostrém zápase by to s velkou pravděpodobností skončilo operací a měsíci mimo hru. To je důvod, proč jsem nepřijal žádného jiného soupeře. Diaze bych vzal samozřejmě také, s nikým jiným nemá cenu riskovat.“

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud