22. prosince 2022 • 18:40

Fenin o MMA výzvě: První trénink byl trapný. Ze špeků svaly, plánuje kouč

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalista Martin Fenin se chystá na životní výzvu. Vrhne se do klece a bude zápasit v rámci organizace Oktagon v Německu v červnu 2023. Konkrétní město a jméno soupeře zatím není známé, ale ve hře je i Frankfurt, kde na někdejšího útočníka fanoušci nezapomněli a kde prožil nejlepší léta aktivní kariéry. Podívejte se na VIDEO, jak se připravuje pod vedením trenéra Josefa Krále. Fenina nemusí trápit, že zatím nezná soupeře, v současné fázi přípravy se soustředí na shazování přebytečných kil.



„Od sedmi let jsem hrál v týmu s dalšími kluky. Jsem spíš týmový hráč. Mezi fotbalem a MMA je obrovský rozdíl,“ říká o přípravě na červnový zápas Fenin. Duel v rámci organizace Oktagon by se mohl uskutečnit (Oktagon však místo zatím neupřesnil) v německém Frankfurtu, kde je stále oblíbený u fanoušků místního Eintrachtu, kam jako mladík v roce 2008 přestoupil z Teplic. Mnoho z nich nezapomnělo, jak se v novém dresu uvedl v prvním zápase hattrickem.

Nyní se připravuje pod vedením kouče Josefa „Gorily“ Krále v Gorila MMA gymu. „První trénink byl prostě trapný a směšný,“ vypráví ve VIDEU v němčině o složitých začátcích Fenin. 

Důvodem pro výzvu s názvem MMA byla podle Fenina i špatná kondice, v níž se po více jak pěti letech od ukončení profesionální kariéry nachází. „Martin má aktuálně zhruba 95 kilogramů, takže my se budeme snažit určitě ty špeky změnit na svaly. A já bych si přál, aby zápasil v kategorii do 84 kg,“ nastiňuje plány s novým svěřencem trenér Král. Pro dokreslení: ve stejné váhové kategorii měl na konci roku zápasit Karlos Vémola s Patrikem Kinclem. Na duel ovšem vinou zranění obou bojovníků nedojde.

V první fázi nabídku Oktagonu Fenin odmítl, ale pak zřejmě zasáhla jeho žena, která prohlásila, že nevěří, že by zvládl tvrdý trénink a makat na sobě. „On má totiž jednoho kamaráda - alkohol...,“ odpovídala během Oktagonu na Štvanici na otázku, proč mu nevěří. Fenin se pak sám za promotérem Ondřejem Novotným vrátil, že do toho jde.

Co dalšího prozradí sám Fenin, jeho maminka Martina, trenér Josef Král, či promotéři organizace Ondřej Novotný a Pavol Neruda? Podívejte se na přiložené VIDEO Cesta na Oktagon: Martin Fenin. Příběh fotbalisty, který míří do klece

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud