Marián Šustr
18. června 2023 • 13:10

Vémolův další vyzyvatel. „Amatér“ Langer znovu šokoval, prozradil plán

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Životní vítězství a vstupenka do zápasu s Vémolou. Pavol Langer porazil favorizovaného Alexandra Poppecka na body a získal pás prozatímního šampiona v polotěžké váze. Slovenský gigant s těžce pohmožděnou nohou bojoval takřka pětadvacet minut a zanechal Oberhausen v šoku, když mu dva ze tří rozhodčích přisoudili výhru. Ukázal obrovskou houževnatost, která bude v bitvě o sjednocení titulu s Karlosem Vémolou nutností.



Slovensko má šampiona. Pavol Langer v Oberhausenu opět překvapil proti domácímu favoritovi. V hlavním zápase večera předvedl cosi nevídané. I s naprosto zdevastovanou nohou dokázal Alexandera Poppecka tvrdě trefovat v postoji, opakovaně házet na zem a tam ho neúprosně trápit. Výsledek rozhodli až sudí ve prospěch slovenského bojovníka, který tak získal prozatímní titul v polotěžké váze.

„Předčilo to mé sny. Oktagon je jedna z největších organizací v Evropě. Být držitelem pásu je pro mě obrovskou ctí, bez ohledu na to, že je prozatímní,“ radoval se Langer po výhře a doplnil: „Ani nejsem profesionál. Trénuji s chlapy jako jsem já, kteří to dělají z lásky ke sportu.“

Úvod získal košický rodák s přehledem. Poslal soupeře sérií úderů k zemi a zbytek kola kontroloval na zemi a pletivu. V půlce druhé části se karta obrátila. Už se jen čekalo, kdy Poppeck zasadí rozhodující bombu. Po devastačních kopech na holeň Slovák sotva stál na nohou. Zdálo se, že na útoky domácího bojovníka ztratil všechny odpovědi.

Oktagon 44 SESTŘIH: Poppeck vs. Langer. Slovák šokoval v bitvě o pás a Vémolu
Video se připravuje ...

Gigant z Košic přečkal krizi druhého a třetího kola. Nepříznivý průběh zlomilo několik nenápadných úderů na břicho Němce. Ty mu, podle jeho vlastních slov, vzaly vítr z plachet. Těžce popadal dech a neúspěšně se snažil pokračovat v tlaku. Langer si naopak odpočinul v zaklesnutí na klepci. Čtvrté kolo ukradl dominantním závěrem na zemi, kde soupeře zasypal salvou ran.

V poslední, páté pětiminutovce Poppeckovi došla všechna síla. I když několikrát tvrdě zasáhl zadní rukou, nedokázal vyvinout dostatečný tlak, který by přesvědčil rozhodčí. Slovák své vítězství naopak potvrdil krásným hodem na zem a následnou sprškou úderů.

Výsledkem si ale domácí bojovník nebyl zcela jistý. „Mnoho lidí mi po zápase řeklo, že jsem vyhrál. Já cítil, že jsem jím několikrát tvrdě otřásl a myslím, že jsem byl napřed i ve statistikách,“ podivil se Poppeck. Sám poté přiznal, že se ještě musí podívat na záznam, aby zápas férově zhodnotil. 

Příběh Pavola Langera je jeden z nejšílenějších v historii domácího MMA. Věčný outsider, IT specialista, kamenná tvář a tichý bojovník. Muž, který střídal prohry s výhrami a byl mnohdy jen odrazovým můstkem pro jiné talenty. Ještě před půl rokem by nikdo nečekal, že bude bojovat o titul. Vše se zlomilo, když přijal výzvu, stanul tváří tvář obávanému Rafaelu Xaverovi a porazil ho na jeho domácí půdě. Od vítězství v Mnichově vystřelil do první světové stovky, porazil favorizovaného Poppecka a získal titul Oktagonu. To vše za čtyři měsíce.

Pavol Langer s pásem šampiona polotěžké váhy a promotéry Oktagonu Ondřejem Novotným (vlevo) a Pavlem Nerudou
Pavol Langer s pásem šampiona polotěžké váhy a promotéry Oktagonu Ondřejem Novotným (vlevo) a Pavlem Nerudou

Titulový zápas Vémola proti Langerovi. Bitva, jejíž vítěz sjednotí tituly polotěžké váhy, se s velkou pravděpodobností uskuteční na říjnovém turnaji v Bratislavě. Jak lépe zakončit cestu slovenského hrdiny za korunou, než právě na domácí půdě. Prozatímní šampion s úsměvem prozradil svůj plán: „Připravím se s wrestlery z košického týmu. Jsou lepší a zkušenější než Vémola. Asi se taky spojím s Bratislavou. Slyšel jsem, že tam už na Karlose recept mají.“

Právě v Bratislavě trénoval Attila Végh před „Zápasem století“ proti českému „Terminátorovi“. Pavol Langer je se svými jedenadvaceti souboji zkušeným bojovníkem, ale Karlos Vémola drží skalpy soupeřů z evropské špičky, Patrika Kincla, Piotra Struse nebo Alexandra Iliče. Zbraně, které na Langera v duela s Poppeckem platily nejvíc, však Vémola ve svém arzenálu nemá. Takřka dvoumetrový Slovák, ale nepřestává ukazovat svoji schopnost překonávat krize a otáčet zápasy.

Prozatímní šampion bude využívat velkého rozdílu ve výšce a rozpětí paží. Otázkou je, jak se mu podaří uplatnit své wrestlerské zkušenosti proti nástupům českého bojovníka. Ten taktiku, která mu přinesla už 34 vítězství, nikdy zásadně nezměnil a s největší pravděpodobností se k tomu ani nechystá. Pohyb na nohou a práce se vzdáleností, budou pro Slováka klíčové.

ONLINE PŘENOS - Oktagon 44
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 6. 2023
0:10
18. 6. 2023
Karlos Vémola

Je jasno! Pavol Langer porazil Alexandra Poppecka na body prostřednictvím split decision. Měl by se tak, pravděpodobně na turnaji v Bratislavě, utkat o právoplatný titul s Karlosem Vémolou. Nyní dostává ten prozatímní. V duelu s Němcem bojoval přes bolest, měl totiž hodně rozbitou nohu. „Mým prvním soupeřem teď bude Jack Daniels. Pak se zaměřím na Karlose Vémolu,“ vzkázal Slovák. Poděkoval rodině, trenérům a přátelům.

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 18. 6. 2023
0:01
18. 6. 2023
Karlos Vémola

Langer opět svým zvláštním stylem trápí soupeře. Ukázal hezkou obranu, ale až proti hodně unavenému Němci. Nejzásadnější, co zápas ukázal, je Slovákova odvaha a houževnatost. Ty by proti Vémolovi přišly vhod, ale nebyly by dost.

Zprávy ze dne 18. 6. 2023
0:00
18. 6. 2023
Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz

Pavol Langer začal zápas postupně srovnávat. Pro bodové rozhodčí to nebude vůbec snadná práce... Končí páté kolo. 

Zprávy ze dne 17. 6. 2023
23:50
17. 6. 2023
Karlos Vémola

Nemělo by být pochyb o tom, že Alexander Poppeck přetahuje pomyslné vedení na svou stranu. Jenže Pavol Langer zůstává nebezpečný a nevzdává se vidiny na duel s Karlosem Vémolou.

Zprávy ze dne 17. 6. 2023
23:44
17. 6. 2023
 

Zatímco první kolo si na svou stranu mohl připsat slovenský bijec Pavol Langer, nyní má jasně navrch Alexander Poppeck, který ovšem přestal kopat na značně zdevastovanou nohu. Jako by chtěl rozhodnout v postoji. Přitom právě lowkicky by mohly znamenat jistotu vítězství. 

Zprávy ze dne 17. 6. 2023
23:40
17. 6. 2023
Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz

Pavol Langer po několika calf-kicích kulhá, skoro nemůže stát. To může být naprosto zlomový moment zápasu. Alexander Poppeck má jednoduchou taktiku, která ale bude fungovat. Těžko si představit, že Slovák vydrží všech pět kol.

Zprávy ze dne 17. 6. 2023
23:35
17. 6. 2023
Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz

První krev prolita. Slovák Pavol Langer dál žije příběh slovenské MMA Popelky a jde si za ukončením hned v prvním kole. Znovu zvolil styl uspávače hadů, ze kterého ovšem dokáže správně přepnout k agresivním výpadům.

Zprávy ze dne 17. 6. 2023
23:32
17. 6. 2023
Karlos Vémola

Začíná hlavní zápas večera o Karlose Vémolu mezi Němcem Alexandrem Poppeckem a Slovákem Pavlem Langrem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud