Marián Šustr
1. srpna 2023 • 18:32

Česká krev, hladová legenda či návrat Keity. Rozjíždí se hra o trůn Oktagonu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štvanický víkend zamíchal kartami pérové divize. V hlavním duelu sobotního turnaje se střetli dva fenomény. Jeden gruzínský, druhý belgický. Očekávaný duel však dopadl neštěstím. Losene Keita si hned na začátku prvního kola zlomil nohu a v zápase nemohl pokračovat. Mate Sanikidze tak nedostal příležitost potvrdit status šampiona dominantní výhrou, o níž snil. Nyní hledá soupeře. Postaví se mu legendární Ivan Buchinger, který na stejném galavečeru získal jubilejní čtyřicátou výhru, nebo jeden z moravských gladiátorů Vladimír Lengál a Jakub Dohnal?



Víkend MMA rozpoutal Hru o trůny divize do šestašedesáti kilogramů. Hledá se vyzyvatel šampiona Mateho Sanikidzeho a po Oktagonu 45 se nabízí hned několik zajímavých možností. V pátek na Štvanici hlasitě znělo jméno Vlada Lengála, který po jednom z největších comebacků v historii sklidil burácivý potlesk a vyzval čtvrtého muže žebříčku Jakuba Dohnala. Ten si však brousí zuby na legendárního Ivana Buchingera.

„Tohle jsem nechtěl. Sliboval jsem fanouškům pořádnou show,“ zklamaně reagoval Sanikidze na nešťastné ukončení jeho sobotní obhajoby. Soupeř Losene Keita si hned v první výměně zlomil nohu a po 68 sekundách odstoupil. Belgičan byl však před soubojem obrovským favoritem. Už několik let je považován za nejnadějnější talent evropského MMA, dosud mezi profesionály nepoznal porážku. Jen málokdo tak Gruzínci v titulové bitvě věřil.

Případná odveta není na pořadu dne. Keitu čeká dlouhá rekonvalescence, po níž musí obhájit šampionský pás v lehké váze. „Je mi jedno kdy, s kým a kde. Jen mi dejte příležitost ukázat vám, co ve mně je,“ vyjádřil se k budoucnosti sebevědomý král pérové váhy Sanikidze.

O post vyzyvatele se přihlásil legendární Ivan Buchinger. Sedmatřicetiletý bijec v sobotu získal už čtyřicátý skalp kariéry. Ne však s lehkostí, kterou předvedl například v souboji s Paradeiserem. Podceňovaný Francouz Abou Tounkara Slováka v první pětiminutovce tvrdě natrefoval a několikrát se přiblížil ukončení. Hvězdný Buki však ukázal srdce šampiona, zápas otočil a soupeře ubil na konci druhého kola.

Po boji nejdříve přijal výzvu Jakuba Dohnala, poté ale namířil prstem na Gruzínce. „Nečekal jsem, že Keita prohraje a Sanikidze zůstane šampionem, ale když už nastala tato situace, chci zápasit s Matem. Říjen v Bratislavě zní dobře,“ pousmál se na tiskové konferenci slovenský bojovník.

„Mým cílem je titul Oktagonu. Kuba Dohnal je z Brna, já ze Znojma. S ním bych si to rád švihnul o krále jižní Moravy,“ vyzval Vlado Lengál čtvrtého muže žebříčku pérové váhy. Na pátečním turnaji předvedl nevídanou show, když po obrovské krizi, která ho málem stála zápas, vypálil zdrující KO kolenem a soupeře poslal do bezvědomí.

Jednatřicetiletý Dohnal však trvá na souboji s Buchingerem. „První slovo platí, Ivane, tak buď chlap a bojuj v Bratislavě se mnou,“ vyjádřil se finalista třetí série Oktagon výzvy pro deník Sport a iSport.cz. „Mě teď zajímá jen Ivan, prvně si dám hlavní chod, až pak dezert,“ neopomněl výzvu postojáře Lengála, kterému by podle svých slov ukázal školu wrestlingu.

Vémola po Štvanici: Diváci, kteří bučeli, na to měli určitě právo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud