Marián Šustr
4. března 2024 • 11:00

Paradeiser v pyramidě přežil, i když skoro netrénoval. Chce „vsadit“ pás

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampion v sobotu prošel prvním kolem Tipsport Gamechangeru vydřenou výhrou nad zkušeným Turkem Attilou Korkmazem. S problémy se Ronald Paradeiser potýkal už na váze, když nesplnil limit skoro o jeden kilogram. Po zápase vysvětlil, že shazování a celou přípravu mu komplikovala hned dvě po sobě jdoucí onemocnění COVID-19. Do čtvrtfinále si na losování vybral bývalou evropskou jedničku, někdejšího krále KSW Daniela Torrese, který z „Ligy mistrů MMA“ vyřadil domácího Vlada Lengála.



Sobotní večer milionové pyramidy v rámci Oktagon 54 byl pro české bojovníky krutý. Bývalý špičkový thaiboxer Matouš Kohout se do zápasu vůbec nedostal. V úvodních chvílích duelu ho polský soupeř zasypal údery, načež ho uškrtil v dominantní pozici na zemi.

Osmifinále nezvládl ani Vlado Lengál, podlehl favorizovanému Danielu Torresovi. Posledním v podstatě také domácím bojovníkem v elitní pyramidě tak zůstává šampion Ronald Paradeiser. „Určitě to vnímám jako velkou zodpovědnost. Chci, aby se slovenská vlajka dostala, co nejdále a já tak mohl dál reprezentovat rodnou zemi,“ vyjádřil se šestadvacetiletý bijec.

V pyramidě nyní stojí na opačné straně než jeho dva přemožitelé Mateusz Legierski a Loséne Keita, kteří drželi pás šampiona lehké váhy před ním. Paradeiser se rozhodl cestu na vrchol vyřazovacího turnaje ještě více zdramatizovat, když dá všanc svou nejcennější kariérní trofej. „Chtěl bych, aby se pás dostal do hry, pokud se do finále dostanu. Bylo by to krásné spojení,“ navrhuje Slovák grandfinále.

O sebevědomý plán i čest šampiona ale mohl přijít už v prvním kole. Přestože v boji tahal za delší konec, jeden ze tří sudích vyhodnotil výsledek ve prospěch Korkmaze. „Byl jsem překvapený, protože jsem se v průběhu zápasu necítil v ohrožení. Samozřejmě že to mohlo vypadat jinak. Cítil jsem ale, že jsem vyvíjel tlak a určoval, kdy se půjde do přestřelek. Sporný verdikt jsem tedy vůbec nečekal,“ reagoval Paradeiser.

Do turnaje šestnácti nejlepších „Rony“ sice vstupoval po sérii dominantních výher, ještě před nástupem však sváděl boj s vlastním tělem. V přípravě ho hned dvakrát skolil covid a na jeden z nejdůležitějších duelů kariéry tak plně trénoval pouze tři týdny.

„Nechtěl jsem před zápasem prohlašovat, že nemám formu, protože jsem pět týdnů ležel v posteli. Příčilo se mi to nějak posouvat nebo měnit. Nechtěl jsem se vyhýbat boji. Věděl jsem, že to zvládnu a urvu vítězství srdcem,“ vyprávěl Slovák. „Bylo to těžké, zatnul jsem zuby, nasadil jsem klapky a šel jsem dopředu. Nešlo mi moc měřit vzdálenost, a tak jsem zkrátka tlačil,“ dodal.

ONLINE PŘENOS - Oktagon 54
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Marián Šustr, redaktor iSport.cz Marián Šustr, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz Patrik Czepiec, redaktor iSport.cz Patrik Kincl Patrik Kincl
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 3. 2024
0:37
3. 3. 2024
 

Čtvrtfinálové dvojice pro Tipsport Gamechanger

Wanliss/Siraj vs. Legierski

Bogdanović vs. Keita/Sardari

-----

Paradeiser vs. Torres

Duque vs. Machev

Zprávy ze dne 2. 3. 2024
23:41
2. 3. 2024
Patrik Kincl

„Podporu jsem vnímal, lidi, díky moc. Pro mě to dneska není klišé, kdybych vás neslyšel v zádech, nehnali jste mě, tak bych hnedka prohrál. Díky za to! Arm-triangle jezdíme, není to moje technika, ale dneska to vyšlo. Byl to ten den.“ Děkovná řeč Patrika Kincla přímo v kleci.

Zprávy ze dne 2. 3. 2024
23:35
2. 3. 2024
Patrik Kincl

Patrik Kincl obhájil! Z nevýhodné pozice se mistrovsky dostal a nakonec na zemi uzavřel submisi arm-triangle choke. Perfektní škrcení a úleva pro českého šampiona, jehož obhajoba sice nebyla hladká, ale je úspěšná. Hradecký rodák vítězí ve třetím kole. 

Zprávy ze dne 2. 3. 2024
23:32
2. 3. 2024
Patrik Kincl

V závěru kola Piotr Wawrzyniak rozjel značně nebezpečný kolotoč. Polský šampion byl blízko drtivému úderu, ale Kincl nakonec kolo přestál, což je v tuto chvíli nejzásadnější. Pokračuje se do třetího dějství, které napoví o rozložení sil. Důležité je, že se zatím Čechovi nezavírá oko, což po zlomenině očnice hrozilo.

Zprávy ze dne 2. 3. 2024
23:28
2. 3. 2024
Patrik Kincl

Patrik Kincl ustál kritickou pasáž, kdy nakoupil v postoji, Polák ho pak počastoval několika kladívky. Zápas ovšem pokračuje. Wawrzyniak dál zatápí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud