Marek Stodůlka
18. srpna 2019 • 08:18

Král těžké váhy v šoku, padl po tvrdém TKO! Demoloval i grázl Diaz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večer plný překvapení. Všechny tři nejsledovanější zápasy turnaje UFC 241 v Anaheimu, jenž se odehrál v neděli 18. srpna, vyhráli mírní outsideři. Těžká váha poznala staronového krále, Stipe Miocic totiž knokautoval na konci čtvrtého kola Daniela Cormiera. Na vítěznou vlnu se po tříleté pauze vrátil také oblíbený rebel Nate Diaz, který dominantním výkonem porazil Antonyho Pettise na body. Bitvu „kulturistů“ přiřkli rozhodčí Paulovi Costovi.



Nejtvrdším mužem ve světě MMA je hasič. Američan Stipe Miocic se po roce vrátil na trůn těžké váhy, krajanovi Danielu Cormierovi uštědřil první porážku v této divizi v kariéře. Ze začátku to přitom vypadalo s novým šampionem opravdu špatně. V prvním kole ho soupeř většinu času kontroloval na zemi, v dalších dvou pětiminutovkách se strhlo několik přestřelek, ve kterých opět přesněji zasahoval Cormier.

Se startem čtvrtého kola se ale vše otočilo. Miocic úplně změnil taktiku, začal se lépe pohybovat a zasypával vyčerpaného rivala údery na tělo. Poté značně oslabeného soka trefil přesným direktem na bradu a šanci nepustil. Vrhnul se na čtyřicetiletého krajana jako na kořist a ringový rozhodčí po chvíli bojovníky odtrhl od sebe. Zlepšený pohyb tak mohl rodák z Ohia ukázat i při vítězném tanečku.

„DC je tvrdý zk****syn,“ vyzdvihl v pozápasovém rozhovoru soupeře nový majitel titulového opasku. „Věděl jsem, že ho ty údery bolí. Viděl jsem, jak mu padají ruce. Musel jsem pořád pracovat a nepolevovat, než se mi otevře nějaká příležitost. Teď jsem strašně unavený, chci jít domů,“ zhodnotil poté výkon.

Působivý comeback předvedl známý provokatér a velmi populární hvězda UFC Nate Diaz. Jen v prvním kole se zdálo, že by mu mohl být Anthony Pettis nepříjemně tvrdým soupeřem. Diaz ale svým typickým „rozevlátým“ stylem brzy ovládl situaci, a tak po třech kolech slavil suverénní vítězství na body.

A hned po zápase si de facto řekl o další bitvu. Pochválil totiž Jorgeho Masvidala za jeho poslední duel a označil ho za gangstera, za kterého se sám považuje. Další pekelná bitka je tak možná na obzoru.

Velkou nevoli publika vzbudila bitva Kubánce Yoela Romera s Brazilcem Paulem Costou. Osvalení bijci se postarali o zápas večera, jelikož do sebe celá tři kola bušili s obrovskou razancí, pouze jejich nevídaná odolnost zajistila, že ani jeden nezvítězil před limitem.

Diváci ale nebyli spokojeni s bodováním, v hale se fandilo spíše Romerovi, všichni tři rozhodčí však viděli jako vítěze mladého Brazilce. Costa tak upravil svou bilanci na oslnivých 13:0, poprvé však o jeho triumfu rozhodli až arbitři.

Vítězný Stipe Miocic, který Daniela Cormiera ukončil TKO ve čtvrtém z pěti vypsaných kol
Vítězný Stipe Miocic, který Daniela Cormiera ukončil TKO ve čtvrtém z pěti vypsaných kol

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud