Marek Stodůlka
25. října 2019 • 16:56

Souboj grázlů v ohrožení! Vy***ávají se mnou, nebudu zápasit, zlobí se Diaz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo je největší gangster ve světě MMA? O tom se mělo rozhodnout 2. listopadu v New Yorku během turnaje UFC 244 při zápase Jorgeho Masvidala s Natem Diazem. O pomyslný titul se ale nakonec bojovat nejspíš nebude. Slavnému rebelovi, který se nedávno vítězně vrátil po třech letech do klece, totiž antidopingová organizace USADA našla v těle zakázanou látku SARM. Paradoxem je, že právě Diaz patří k největším kritikům dopingu a podezření z podvádění jej urazilo natolik, že nechce v nejslavnější lize dál zápasit.



Citelná ztráta pro jeden z nejvyhlíženějších turnajů roku. Stačila jedna zpráva o pozitivním dopingovém nálezu a spustila se vlna negativních emocí. Naštvaní jsou všichni. Fanoušci, Jorge Masvidal, který s největší pravděpodobností přijde o možnost zajímavého duelu i samotný hříšník Nate Diaz.

„V těle Nata Diaza byly nalezeny stopové prvky zakázané substance selektivního modulátoru receptoru androgenu (SARM),“ informoval o pozitivním nálezu web ESPN.

Přestože Američan nebyl oficiálně suspendován, a zápas by se tak pořád mohl uskutečnit, UFC by si mělo hledat nový hlavní duel galavečera. Diaz totiž bojovat nechce.

Kdo je největší gangster ve světě MMA? O tom se mělo rozhodnout 2. listopadu v New Yorku během turnaje UFC 244 při zápase Jorgeho Masvidala s Natem Diazem
Kdo je největší gangster ve světě MMA? O tom se mělo rozhodnout 2. listopadu v New Yorku během turnaje UFC 244 při zápase Jorgeho Masvidala s Natem Diazem

„Nesouhlasím s touto situací. Jím pouze celistvou stravu a přírodní suplementy, dokonce nejím ani maso. Takže dokud UFC, USADA nebo kdokoliv se to se mnou snaží vy***at, nenapraví, nebudu zápasit,“ zareagoval rozčílený rodák ze Stocktonu.

„Nebudu hrát jejich hru a snažit se to skrývat nebo mlčet. Nenechám poskvrňovat své jméno jako ostatní zku****yni. Peníze mě nezajímají víc než má důstojnost a odkaz,“ pokračoval naštvaně Diaz, který je velkým odpůrcem dopingu.

Na celou situaci zareagoval také Jorge Masvidal, jež se měl právě se slavnějším z bratrů Diazových utkat. „Nejsi nejzlejší zm*d ve hře, to jsem já, ale vím, že jsi jeden z nejčistších. Uvidíme se 2. listopadu, vím, že tvé jméno je čisté. Nepotřebuju, aby mi USADA říkala sr**ky,“ vyjádřil soupeři podporu na Twitteru.

Zda se tak dočkáme měření sil dvou bijců, jež nejdou pro ostrá slova daleko, zůstává nejasné. Diazova pověst grázla, který nedbá na pravidla a formality však naznačuje, že bude stát za svým drsným prohlášením, a zápas se tak neuskuteční.

Obsáhlou reportáž z návštěvy ve „Vémolandu“ najdete v novém čísle magazínu FIGHT, který můžete zakoupit na iKiosek.cz ZDE>>>

14. října vychází Sport speciál FIGHT 14. října vychází Sport speciál FIGHTFoto iSport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud