6. března 2020 • 14:50

Konec princezny UFC?! Děsivý kop a zranění, lebku vyztužil titan

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jednou z hvězd mezi ženami, které soupeří v nejlepší organizaci MMA na světě. Za poslední rok a půl ale její svítivost klesá. Polská zápasnice Karolina Kowalkiewiczová prohrála na konci února čtvrtý duel v UFC v řadě. Tento poslední neúspěch proti Číňance Yan Xiaonan může mít zásadní vliv na její kariéru. „Poprvé v mém životě jsem po zápase nemohla říct, že jsem v pohodě.“ Kowalkiewiczové prohlášení jasně dokresluje čtvrteční operace, kterou musela čtyřiatřicetiletá žena podstoupit. Do obličeje v oblasti oka jí byla voperována titanová destička.



Nevzdala se. Vydržela celých patnáct minut. Ale ve stavu „na ručník“ se během UFC Fight Night v novozélandském Aucklandu pravděpodobně nacházela už v prvním kole. Protivnice Kowalkiewiczové Yan Xiaonan ránami rozhodně nešetřila a brzy Polku několikrát trefila do oblasti očí. Především jeden kop zasáhl cíl s velkou intenzitou. „Tady na tom místě se mi zlomila kůstka,“ ukazovala později značně pošramocená zkušená bojovnice na videu.

Šance na vítězství po úvodním dějství klesaly k bodu nula. „Pořádně jsem nic neviděla, měla jsem dvojí vidění. Vše bylo jako v mlze,“ vracela se Kowalkiewiczová zpět ke krušným chvílím. Zejména její pravé oko utrpělo pořádný direkt.

...výsledkem je to, Kovalkiewiczové museli lékaři do obličeje voperovat titanovou destičku
...výsledkem je to, Kovalkiewiczové museli lékaři do obličeje voperovat titanovou destičku

Po nekonečných třech kolech si vyslechla verdikt rozhodčího, s nímž byla dopředu smířená. Yan Xiaonan si mohla odškrtnout páté vítězství v UFC z pěti střetnutí. Ale první skalp TOP bojovnice. Poražená Kowalkiewiczová rozhodně neodešla s prázdnou. 35 tisíc dolarů (bezmála 800 tisíc korun) je ale v kontextu tortury, která následovala, skromnou náplastí.

Celý den po porážce strávila v nemocnici. „Poprvé v mém životě jsem po zápase nemohla říct, že jsem v pohodě,“ zhodnotila na svém Instagramu situaci zápasnice. Kromě zalepeného pravého oka rozhodně nebyla v nejlepší kondici ani levá strana. Fialový monokl je ovšem běžnou – byť neestetickou – součástí bojů v oktagonu. To zlomená kůstka v obličeji vyžadovala speciální péči. „Pos*alo se to. Stane se. Ale pořád ten sport miluju. Nebojte se, budu v pořádku,“ vzkázala žena zápasící v nejnižší váhové kategorii – slámové.

Na Novém Zélandu navštívila specialisty, kteří rozhodovali o tom, zda je nutné podstoupit operaci. A bylo. Kowalkiewiczová se tak přemístila domů do Varšavy, kde šla ve čtvrtek „pod kudlu“. Poškozenou oblast pod okem musela spravit titanová destička.

Žena, která je ve chvíli, kdy z obličeje vymizí šrámy, považována za princeznu UFC, musí nyní v rámci rekonvalescence MMA ignorovat. A otázkou je, zda mimo milovaný sport nebude muset zůstat vinou únorového zranění napořád.

Kowalkiewiczová ale věří, že bolestivé vystoupení v aucklandské kleci nebylo nešťastnou rozlučkou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud